Η Μέρκελ επιδιώκει να γίνει και τυπικά «ηγεμόνας» της Ευρωπαϊκής Ενωσης - iefimerida.gr

Η Μέρκελ επιδιώκει να γίνει και τυπικά «ηγεμόνας» της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Η Μέρκελ επιδιώκει να πάρει και τυπικά στα χέρια της τα ηνία της Ευρώπης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για μία υψηλή θέση στην Ευρωπαϊκή Ενωση προετοιμάζεται η Ανγκελα Μέρκελ μετά τη διαφαινόμενη επιτυχία της στις επερχόμενες γερμανικές εκλογές στοχεύοντας, ουσιαστικά, να αναλάβει και θεσμικά την ηγεσία της Ευρώπης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Der Handelsblatt η γερμανίδα καγκελάριος δεν αποκλείεται αφού κερδίσει τις εκλογές να κατευθυνθεί προς ένα υψηλό ευρωπαϊκό αξίωμα στην Ευρώπη.

Η εφημερίδα επικαλείται μάλιστα σχετικές πληροφορίες από κύκλους των Χριστιανοδημοκρατών.

«Εντύπωση προκαλεί με πόση ακρίβεια ενημερώνεται για όλα τα εσωτερικά θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κα Μέρκελ ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αποτελούσε ένδειξη ότι η Ευρώπη παίρνει σοβαρά τον εαυτό της», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Οι κοινοβουλευτικές εκλογές στην Γερμανία θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο του 2013, ενώ η θητεία της σημερινής Ευρωπαϊκής Επιτροπής λήγει τον Οκτώβριο του 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ