Συγκροτείται επιτροπή σοφών για την πάταξη της φοροδιαφυγής - iefimerida.gr

Συγκροτείται επιτροπή σοφών για την πάταξη της φοροδιαφυγής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mετά την έγκριση της δόσης, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι πλέον το μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο. Ο Γιάννης Στουρνάρας προχωρά άμεσα στη συγκρότηση «επιτροπής σοφών», η οποία θα εισηγηθεί την αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή με επικεφαλής τον Βασίλη Ράπανο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόταση για να αναλάβει επικεφαλής της επιτροπής έχει γίνει στον πρώην πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, καθηγητή Βασίλη Ράπανο. Ο κ. Ράπανος είχε προταθεί από τον Πρωθυπουργό για να αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών αλλά εκείνος επικαλέστηκε προβλήματα υγείας και τη θέση ανέλαβε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Η κυβέρνηση και οι δανειστές αντιλαμβάνονται ότι έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια για νέες περικοπές δαπανών. Ταυτόχρονα, ο φοροελεγκτικός μηχανισμός παραμένει αναποτελεσματικός και αποτελεί τη μεγαλύτερη εστία κινδύνου για πιθανές δημοσιονομικές αστοχίες, όπως τόνισαν στον κ. Στουρνάρα Ευρωπαίοι αξιωματούχοι στο Eurogroup της Πέμπτης.

Ο επίτροπος Φορολογίας της Ε.Ε. Αλγκίρντας Σεμέτα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή σημειώνει πως εάν η Ελλάδα περιόριζε τη φοροδιαφυγή στον ευρωπαϊκό μέσο όρο θα αύξανε τα έσοδα κατά 10 δισ. ευρώ ετησίως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ