Σόιμπλε σε Στουρνάρα: Yannis κάνε κάτι με τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Σόιμπλε σε Στουρνάρα: Yannis κάνε κάτι με τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα

Σόιμπλε σε Στουρνάρα: Yannis κάνε κάτι με τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτή η χαρακτηριστική ατάκα του Γερμανού υπουργού στον Ελληνα ομόλογό του φανερώνει τις ανησυχίες των ευρωπαίων για τις διαστάσεις που έχει λάβει η φοροδιαφυγή στη χώρα μας.

Η στασιμότητα που παρατηρείται σε αυτό το επίπεδο και η αποτυχία των στόχων για τη φοροδιαφυγή έχουν δημιουργήσει εκνευρισμό στην Τρόικα και η αντιμετώπιση του φαινομένου παραμένει πάγια απαίτηση των εταίρων μας.

Οι δανειστές, ακόμη, δείχνουν ενοχλημένοι που δεν έχει προχωρήσει η κυβέρνηση στην τοποθέτηση μόνιμου γενικού γραμματέα επί των φορολογικών κάτι που αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης.

Στην τελευταία συνδιάσκεψη του Eurogroup ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να είπα στον Γιάννη Στουρνάρα: «Πρώτον χρόνια πολλά για τα γενέθλια σου. Δεύτερον, κάνε κάτι με τη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης και τη φοροδιαφυγή».

Ο ίδιος ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε, στο πλαίσιο συνεδρίου για την Υγεία το Σάββατο, ότι η κριτική που δέχεται στις συνεδριάσεις του Eurogroup σχετίζεται αποκλειστικά με το ζήτημα της φοροδιαφυγής.

Στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να προωθεί άμεσα τη συγκρότηση επιτροπής σοφών για την αναδιάρθρωση της φορολογικής διοίκησης με τον Βασίλη Ράπανο να αποτελεί φαβορί για επικεφαλής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ