How to Survive a Plague: Ταινία-ντοκιμαντέρ και συζήτηση για το AIDS

Προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το ελληνικό κοινό στο θέμα του AIDS, το Athens Pride παρουσιάζει απόψε σε πρώτη ευρωπαϊκή προβολή την ταινία – ντοκιμαντέρ «How to survive a plague» στο Γερμανικό ινστιτούτο Γκαίτε. Μετά την ταινία θα ακολουθήσει συζήτηση με τους διοργανωτές, με τον συγγραφέα και ακτιβιστή Jim Eigo και με τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο.

Το «How to survive a plague» είναι η ιστορία των ανθρώπων που κατάφεραν να αντιστραφεί το κύμα της επιδημίας του AIDS, απαίτησαν και κέρδισαν την προσοχή μιας φοβισμένης κοινωνίας και απέτρεψαν τη μετατροπή του AIDS σε θανατική καταδίκη. Μία ομάδα ακτιβιστών έσπασε τα δεσμά της καταπίεσης και, χωρίς καμία επιστημονική κατάρτιση, διείσδυσε σε κυβερνητικές υπηρεσίες και στη φαρμακευτική βιομηχανία, δίνοντας ώθηση στην έρευνα πολλά υποσχόμενων νέων φαρμάκων και θεραπειών, καθώς και μετά από δοκιμές, στη διανομή τους στα φαρμακεία, σε χρόνο ρεκόρ. Εν τέλει το κίνημα αυτό κατάφερε να διεκδικήσει και να κερδίσει την αξιοπρεπή αντιμετώπιση των φορέων από το κοινωνικό σύνολο, δίνοντας τέλος στην πιο σκοτεινή περίοδο της πανούκλας στις ΗΠΑ.

Μετά την ταινία, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα και ακτιβιστή Jim Eigo, ένας ηρωικός «plague survivor» από τη Νέα Υόρκη, την Andrea Gilbert (Athens Pride), τον Νίκο Δέδε (Θετική Φωνή www.positivevoice.gr) και τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο (Συντονιστής των HIV/AIDS ΜΚΟ στο Υπ. Υγείας).

Η εκδήλωση θα έχει ταυτόχρονη ελληνική-αγγλική μετάφραση και νοηματική, ενώ εξασφαλίζει και εύκολη πρόσβαση για τα ΑμεΑ

Goethe-Institut Athen, (Ομήρου 14-16, Μετρό Πανεπιστήμιο)
Είσοδος Ελεύθερη
Με την υποστήριξη της Θετικής Φωνής (www.positivevoice.gr)
Πληροφορίες: How to survive a Plague

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ