Δημοσκόπηση MRB: Έντονη αμφισβήτηση στο πολιτικό σύστημα - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση MRB: Έντονη αμφισβήτηση στο πολιτικό σύστημα

Δημοσκόπηση MRB: Έντονη αμφισβήτηση στο πολιτικό σύστημα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 2 μονάδων από τη ΝΔ δίνουν οι εξαμηνιαίες τάσεις της MRB, που επιβεβαιώνουν ότι, αν διεξάγονταν σήμερα εκλογές, η Χρυσή Αυγή θα ήταν τρίτο κόμμα με διαφορά από το τέταρτο.

Οι τάσεις της MRB δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να συγκρατεί δυνάμεις και να βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 6%. Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου με 5,5%, η ΔΗΜΑΡ με 4,4% και το ΚΚΕ με 4,2%. Οι Οικολόγοι-Πράσινοι λαμβάνουν 2,4%, ενώ άλλο κόμμα θα ψήφιζε το 3,1%. Σε υψηλά επίπεδα εμφανίζεται η αδιευκρίνιστη ψήφος (22,9%) δηλαδή λευκό, άκυρο, ΔΞ/ΔΑ, κλπ.

Δημοσκόπηση MRB: Έντονη αμφισβήτηση στο πολιτικό σύστημα | iefimerida.gr 0



Στην αναγωγή επί της διευκρινισμένης ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 28,7%, η ΝΔ είναι δεύτερη με 26,1% και η Χρυσή Αυγή φτάνει σε διψήφιο ποσοστό 12,1%. Το ΠΑΣΟΚ βγαίνει τέταρτο με 7,8% και με οριακή διαφορά 0,7% από τους Ανεξάρτητους Έλληνες που θα έπαιρναν 7,1%. Ακολουθούν ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ με 5,7% και 5,4% ενώ οι Οικολόγοι-Πράσινοι σπάνε το όριο του 3% και θα έμπαιναν στη Βουλή με 3,1%.

Δημοσκόπηση MRB: Έντονη αμφισβήτηση στο πολιτικό σύστημα | iefimerida.gr 1



Στην παράσταση νίκης, ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πρώτος με 46,2% και διαφορά 17 μονάδων από τη ΝΔ.

Δημοσκόπηση MRB: Έντονη αμφισβήτηση στο πολιτικό σύστημα | iefimerida.gr 2

Οι πολίτες αμφισβητούν τα κόμματα

Καταλληλότερος πρωθυπουργός προκύπτει ο Αντώνης Σαμαράς με 3,7 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν γενικότερη αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δύο αρχηγοί λαμβάνουν 34,8% και 31,1% αντίστοιχα, ενώ «Κανένας από τους δύο» απαντά το 33,6%.

Δημοσκόπηση MRB: Έντονη αμφισβήτηση στο πολιτικό σύστημα | iefimerida.gr 3
Δημοσκόπηση MRB: Έντονη αμφισβήτηση στο πολιτικό σύστημα | iefimerida.gr 4


Εξίσου χαρακτηριστικές είναι οι απαντήσεις στο ερώτημα «αν υποστηρίζετε το κόμμα που ψηφίζετε γιατί σας εκφράζει ή γιατί δεν έχετε άλλη εναλλακτική». Εδώ το 48,6% απαντά ότι το υποστηρίζει με σκεπτικισμό γιατί δεν έχει άλλη εναλλακτική, και μόνο το 35,6% απαντά ότι τους εκφράζει απόλυτα.

Αντίστοιχο είναι το κλίμα έντονης αμφισβήτησης στην ερώτηση για την ικανότητα διακυβέρνησης. Εκεί ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν ισοψηφούν με 18,4% και 18,3% αντίστοιχα. Όμως την πρωτιά με μεγάλη διαφορά παίρνει το «Κανένα κόμμα» που λαμβάνει το 52,7%!

Δημοσκόπηση MRB: Έντονη αμφισβήτηση στο πολιτικό σύστημα | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ