Χιονοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι την Κυριακή - ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα - iefimerida.gr

Χιονοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι την Κυριακή - ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα

Καταιγίδες και τοπικές χιονοπτώσεις προβλέπονται την Κυριακή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται για αύριο Κυριακή, ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και παγετός. Παράλληλα οι ισχυροί άνεμοι που θα φτάσουν μέχρι 8 μποφόρ θα «παγώσουν» τον υδράργυρο και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Ύφεση των φαινομένων προβλέπεται από το βράδυ της Κυριακής με πλήρη εξασθένηση την Δευτέρα.

Στην Αττική προβλέπονται βροχές από το απόγευμα, που από το βράδυ του Σαββάτου θα γίνουν καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι έως 8 μποφόρ και θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 4 και 16 βαθμών.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται βροχές που από το βράδυ θα ενταθούν, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το απόγευμα και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας. Ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται τη νύχτα κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί, 5 με 7 και το βράδυ στα ανατολικά 8 και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από -2 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα θα ενταθούν από το βράδυ, κυρίως στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο και στη δυτική Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μεταξύ 5 και 9 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 0 και 16 βαθμών.

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και στις ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα φτάσουν τοπικά έως 7 μποφόρ και θα πνέουν από νοτιοδυτικά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 μέχρι 16.

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις που θα αυξηθούν και σημειωθούν βροχές, αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στη νότια Κρήτη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα φτάσουν τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως το βράδυ, ενώ τη νύχτα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 μέχρι 16 βαθμούς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ