Δύο σφαίρες στο παρμπρίζ του τζιπ σταμάτησαν τους αδίστακτους κακοποιούς - iefimerida.gr

Δύο σφαίρες στο παρμπρίζ του τζιπ σταμάτησαν τους αδίστακτους κακοποιούς

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των ληστών που απείλησαν τον Τριανταφυλλόπουλο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση έχει στηθεί στα βόρεια προάστια και συγκεκριμένα στη δασική περιοχή του Κρυονερίου προκειμένου να εντοπιστούν οι αδίστακτοι κακοποιοί που μετέτρεψαν τα ξημερώματα σε πεδίο μάχης τη Νέα Ερυθραία, ενώ απείλησαν τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και του άρπαξαν το αυτοκίνητο.

Η ληστεία και ο καταιγισμός πυρών

Ολα ξεκίνησαν στις 03:30 όταν τέσσερις άνδρες οπλισμένοι με αυτόματα εισέβαλαν σε σπίτι στη Νέα Ερυθραία με σκοπό να κλέψουν χρήματα, πολύτιμα αντικείμενα και το αυτοκίνητο των ιδιοκτητών, ωστόσο οι τελευταία άκουσαν το θόρυβο που έκαναν οι κακοποιοί και αμέσως ειδοποίησαν την αστυνομία. Μέσα σε λίγα λεπτά αστυνομικοί είχαν φτάσει στο σημείο. Οι δράστες μόλις τους είδαν δεν δίστασαν ούτε για μία στιγμή και αμέσως τους σημάδεψαν με τις κάνες των όπλων και άρχισαν να πυροβολούν κατά ριπάς εναντίων των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.

Η προσπάθεια να ξεφύγουν και η αρπαγή του τζιπ του Τριανταφυλλόπουλου

Οι ένοπλοι αφού κατάφεραν να αρπάξουν μια βαλίτσα που περιείχε 1.700 ευρώ από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που είχαν βάλει στόχο, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο τους και προσπάθησαν να διαφύγουν. Οι αστυνομικοί όμως είχαν γίνει σκιά τους. Τότε οι κακοποιοί αποφάσισαν πως πρέπει να αλλάξουν αυτοκίνητο και στόχος τους έγινε ο πρώτος οδηγός που βρέθηκε μπροστά τους.

Στη διασταύρωση της Λεωφόρου Θησέως με την οδό Αντιγόνης βλέπουν ένα μαύρο τζιπ και χωρίς δισταγμό βγαίνουν από το αυτοκίνητο τους και στρέφουν τα όπλα τους εναντίον του οδηγού. Στο τιμόνι βρίσκεται ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος είχε ακούσει τους πυροβολισμούς και κατευθύνθηκε προς το σημείο για να δει τι ακριβώς συνέβη.

Οι δράστες άνοιξαν την πόρτα και τον πέταξαν έξω από το αυτοκίνητο, ενώ πριν επιβιβαστούν δεν δίστασαν για δεύτερη φορά να ανοίξουν πυρ εναντίον των αστυνομικών προκειμένου να τους αποτρέψουν από την καταδίωξη. Αφού γέμισαν κάλυκες το δρόμο επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και ανέπτυξαν ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η τύχη όμως τους εγκατέλειψε λίγη ώρα αργότερα, αφού ο ληστής – οδηγός έχασε τον έλεγχο, όταν οι αστυνομικοί έριξαν δύο σφαίρες στο παρμπριζ και το όχημα ανετράπη σε δασική περιοχή του Κρυονερίου.

Οι κακοποιοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν και το δεύτερο όχημα και πλέον προσπαθούν να ξεφύγουν πεζή από τους αστυνομικούς.

Η ΕΛ.ΑΣ «σαρώνει» την περιοχή

Αυτή την ώρα αστυνομικοί βρίσκονται στην περιοχή και αναζητούν τους κακοποιούς. Στις έρευνες συμμετέχουν άνδρες της ΕΚΑΜ οι οποίοι ελέγχουν το ρέμα και αναζητώντας στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στα ίχνη των δραστών., ενώ από αέρος το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ σαρώνει την περιοχή.

Φωτογραφίες: zougla.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ