Σαμαράς στην Bild: Η Ελλάδα είναι σαν τη Βαϊμάρη μετά τον Α' Παγκόσμιο - iefimerida.gr

Σαμαράς στην Bild: Η Ελλάδα είναι σαν τη Βαϊμάρη μετά τον Α' Παγκόσμιο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τρέχουσα κατάσταση της Ελλάδας μπορεί να συγκριθεί με αυτή της Βαϊμάρης στη Γερμανία, μετά από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην Bild.

«Στόχο έχουμε να βγούμε από την ύφεση και να μεταρρυθμίσουμε την οικονομία μας έτσι ώστε να δημιουργηθούν αρκετά έσοδα για να πληρώνονται οι τόκοι και να αποπληρώσουμε το χρέος», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη.

Ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η τρέχουσα κατάσταση της Ελλάδας μπορεί να συγκριθεί με αυτή της Βαϊμάρης στη Γερμανία, μετά από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Αλλά έχουμε μάθει από την ιστορία. Η λιτότητα από μόνη της στο μέσον της ύφεσης, δεν μπορεί να οδηγήσει σε μια υγιή οικονομία. Αυτή η πολιτική αποσταθεροποιεί τη δημοκρατία, καταστρέφει την κοινωνική συνοχή και μπορεί να οδηγήσει στην άνοδο του εξτρεμισμού», τόνισε.

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι «προσπαθούμε να πετύχουμε δημοσιονομική εξυγίανση, και θα εμφανίσουμε πρόοδο με τις ιδιωτικοποιήσεις. Σταθεροποιούμε την οικονομία μας και την κοινωνική μας συνοχή. Επομένως, θα αποφύγουμε την μοίρα της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «εάν κοιτάξετε τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές, θα καταλάβετε ότι εδώ δημιουργείται ένα success story. Ο καθένας θα το καταλάβει αυτό σύντομα. Και τότε κανένας δεν θα αμφισβητεί πλέον την παραμονή μας στην ευρωζώνη ή θα μιλάει για ένα «κούρεμα» χρέους» είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει ένα νέο «κούρεμα» του χρέους της εάν μπει ξανά σε βιώσιμο μονοπάτι ανάκαμψης.

«Η θέση του χρέους μας είναι και επισήμως βιώσιμη, αλλά για αυτό, χρειαζόμαστε βιώσιμη ανάπτυξη», δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ