Στουρνάρας: Δεν σκοπεύω να φύγω, θα κάνω αυτό που πρέπει - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Δεν σκοπεύω να φύγω, θα κάνω αυτό που πρέπει

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπος με δύο Τρόικες, μια εσωτερικού και μια εξωτερικού βρίσκεται ο Γιάννης Στουρνάρας, όπως δηλώνει ο ίδιος. Ο υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει, για πρώτη φορά, τι γίνεται μέσα στις συνεδριάσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς

και ομολογεί ότι έφτασε στα όριά του αλλά δεν θα παραιτηθεί.

Τις ομολογίες αυτές έκανε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ στην οποία αποκάλυψε κάποια γεγονότα για να δείξει πόσο λεπτή και δύσκολη είναι η ισορροπία ανάμεσα στις «δύο Τρόικες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η πρώτη αποκάλυψη που έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας αφορούσε το παρασκήνιο της ψήφισης του Μνημονίου 3, όπως καταγράφεται στο Εθνος.

«Την ημέρα του πολυνομοσχεδίου έρχονταν βουλευτές και μου έδιναν τροπολογίες. Αλλος για τους δικαστές, άλλος για τα σώματα ασφαλείας, άλλος για τους ιερείς, άλλος για τους δασκάλους, άλλος για τους αναπήρους. Και λέω «Χριστέ μου, τι γίνεται εδώ μέσα;» ανέφερε.

Οι αιχμές του Γιάννη Στουρνάρα έπεσαν και στο ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ που μαζί με τη ΝΔ συναποτελούν την «Τρόικα εσωτερικού», με αφορμή τη διαπραγμάτευση για το νέο φορολογικό:

«Το ένα κόμμα πρότεινε να μπει φόρος επιτηδεύματος 2.000 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες. Ρώτησα: «Από το καφενείο του χωριού ως το ΚολωνάκιΔεν πήρα απάντηση.

Αλλο κόμμα είπε να πάνε όλα τα εισοδήματα στην κλίμακα. Ρώτησα: «Και οι φόροι των καταθέσεων; Και τα αγροτικά εισοδήματαΤο σκέφτηκαν.

Το τρίτο κόμμα είπε να γινονται εκπτώσεις φόρου στους νέους επαγγελματίες να μην ξεκινήσουν από «τόσο». Τους είπα ότι αυτό κοστίζει περίπου 200 εκατ. ευρώ. Τα έχουμε;»

Δεν παραιτούμαι

Παρά τις δυσκολίες συνεννόησης με την τρικομματική κυβέρνηση ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί από το υπουργείο Οικονομικών:

«Δεν σκοπεύω να φύγω. Θα κάνω αυτό που πρέπει. Οπως ξέρετε δεν είμαι πολιτικός καρριέρας».

Ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στην ίδια συνέντευξη, περιέγραψε και μια άλλη δύσκολη στιγμή με τις δύο Τρόικες:

«Την ημέρα που είπα στη Βουλή ότι θα πάρουμε την επιμήκυνση, με πήρε η γραμματέας μου και μου είπε ότι με θέλει επειγόντως ο Σόιμπλε. Τον πήρα πίσω. «Γιάννη, γιατί το έκανες αυτό;» με ρώτησε. «Επρεπε να το πούμε μαζί. Υπάρχει και η γερμανική Βουλή».

Μετά από αυτό πήγα στη συζήτηση με τους πολιτικούς αρχηγούς. Είχα ένα άλλο κλίμα. «Δεν μου αρέσει το ένα, δεν μου αρέσει το άλλο». Εκεί, παρότι αισθάνομαι μεγάλη δύναμη μέσα μου, ένιωσα ότι έφτασα στα όριά μου» είπε ο κ. Στουρνάρας.

H κόρη του Νεφέλη

Ο κ. Στουρνάρας διηγήθηκε και μια προσωπική ιστορία στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. Όπως είπε, η κόρη του Νεφέλη ζει στην Αυστρία, παντρεμένη με έλληνα φοιτητή και του ζήτησε χρήματα προκειμένου να αγοράσει ένα σπίτι εκεί.

Δυστυχώς όμως συνάντησε την άρνηση του πατέρα της, ο οποίος την προέτρεψε να συνεχίζει να ζει στο ενοίκιο. Όπως της εξήγησε, δεν είναι διατεθειμένος να βγάλει χρήματα στο εξωτερικό και της ξεκαθάρισε πως θα πρέπει να περιμένει μέχρι να τελειώσει η κρίση στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, η νεαρή Νεφέλη έχει νονό τον πρώην υπουργό Οικονομίας Γιάννο Παπαντωνίου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ