Λοβέρδος: Ηξερα ότι θα με διαγράψουν, αλλά στεναχωρήθηκα - iefimerida.gr

Λοβέρδος: Ηξερα ότι θα με διαγράψουν, αλλά στεναχωρήθηκα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για διακοπή μιας πορείας είκοσι και πλέον ετών στο ΠΑΣΟΚ, με συμμετοχή τόσο στις καλές όσο και στις κακές στιγμές και τα λάθη, έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος στη διαγραφή του από το κόμμα.

Μιλώντας στη ΝΕΤ και την Ελλη Στάη, ο πρώην υπουργός ανέλυσε τις σκέψεις του για την νέα πολιτική κίνηση, ΡΙΚΣΣΥ, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.

Υποστήριξε ότι παρόλο που περίμενε ότι θα διαγραφεί, η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου τον στεναχώρησε, καθώς «η αύξηση της φωνής της κεντροαριστεράς δεν γίνεται με διαγραφές, αλλά με σύμπλευση με την κοινωνία και τους πολίτες».

Κατηγόρησε, ακόμη, τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι οδηγεί το ΠΑΣΟΚ σε αποσυσπείρωση, ενώ υποστήριξε ότι το κόμμα δεν έχει στρατηγική και, συνεπώς, δεν μπορεί να απευθύνεται στον κόσμο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε ότι αποφάσισε να μην διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ήθελε να διαιρέσει το κόμμα σε μια κρίσιμη για τη χώρα στιγμή, ενώ πρόσθεσε ότι δεν το έκανε ούτε τώρα γιατί δεν μπορούσε να ζητήσει ξανά εκλογές σε ένα κόμμα που ανέδειξε αρχηγό λίγους μήνες νωρίτερα.

Τέλος ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι θα εξακολουθήσει να στηρίζει την κυβέρνηση για το καλό της πατρίδας δίχως να ζητά κυβερνητικά ανταλλάγματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ