Που και γιατί χάθηκε ο Θάνος Τζήμερος μετά τις εκλογές - iefimerida.gr

Που και γιατί χάθηκε ο Θάνος Τζήμερος μετά τις εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι κάτι σαν τον Πέτρο Τατσόπουλο της Δεξιάς. Αθυρόστομος, ορμητικός και με άποψη, ο διαφημιστής Θάνος Τζήμερος δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή και τώρα παλεύει να κάνει come back. Εντελώς άγνωστος, τον Σεπτέμβριο του 2011 ξεκίνησε την ίδρυση του πολιτικού κόμματος δημιουργία, ξανά!, συμμετείχε στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και κατέλαβε την 11η θέση με ποσοστό 2,15%.

Σύνθημά του από τις πρώτες ημέρες ήταν ότι στο κόμμα Δημιουργία, Ξανά δεν μπορούν να συμμετέχουν φθαρμένα πολιτικά στελέχη. Με οξύ τρόπο κατακεραύνωσε τα υπάρχοντα κόμματα και μιλούσε με οξύτητα κατά της διαπλοκής και της κομματοκρατίας.

Με φιλελεύθερες απόψεις τάχθηκε κατά της συμμετοχής του κράτους στην επιχειρηματικότητα και προέβαλε με ρηκικέλευθο τρόπο ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Την τελευταία στιγμή όμως πριν τις εκλογές του Μαίου 2012, και ενώ οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι το κόμμα του δεν μπαίνει στη Βουλή ο Θάνος Τζήμερος έκανε συνεργασία με το κόμμα Δράση του Στέφανου Μάνου και πάτωσε.

Βολιώτης, μουσικός, διαφημιστής

Ο Θάνος Τζήμερος (πλήρες όνομα Γλαύκος-Αθανάσιος Τζήμερος) γεννήθηκε στο Βόλο το 1961. Είναι διαφημιστής κατ' επάγγελμα. Το ενδιαφέρον από την παιδική του ηλικία για την μουσική, τον οδηγεί να μάθει πιάνο και κλασική κιθάρα. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Λύκειο πέρασε το 1978 στην ΑΣΟΕΕ και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Δεν πήρε όμως ποτέ το πτυχίο του λόγω της άποψής του για τη μη επάρκεια του εκπαιδευτικού συστήματος και την ασφυκτικότητα που προκαλεί ο κομματικός συνδικαλισμός μέσα σε αυτό!

Την περίοδο 1978-1989 εργάστηκε σε ωδεία ως καθηγητής μουσικής, σολίστας ορχηστρών αλλά και ως ραδιοφωνικός παραγωγός, ενώ τη διετία 1989-1991 εργάστηκε στη Γερμανία ως μουσικοσυνθέτης και ραδιοφωνικός παραγωγός.

Από το 1991 και έπειτα εργάστηκε στον χώρο της διαφήμισης και του μάρκετινγκ, ως κειμενογράφος και στη συνέχεια ως δημιουργικός διευθυντής, σε πολυεθνικές εταιρίες (Saatchi and Saatchi, BBDO Group). Το 1996 δημιούργησε τη δική του διαφημιστική εταιρία Reverse.

Κριτική στο υπάρχον πολιτικό σύστημα

Ο Θάνος Τζήμερος στις ομιλίες του επικρίνει έντονα τα πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, χρησιμοποιώντας φράσεις όπως:

  • «πώς να αντιπαρατεθείς με την χυδαιότητα»
  • «οι πολεμικές κραυγές των ανόητων και οι στρεψόδικες αγορεύσεις των απατεώνων»
  • «οι ηγέτες μας συναγωνίζονται σε ανοησία και σε μικρότητα»
  • αναφέρεται σε πολιτικούς αρχηγούς ως ο «Γιωργάκης» και ο «Αντωνάκης» τονίζοντας πως πρόκειται για υποκοριστικά υποτίμησης και τους χαρακτηρίζει «ανεπαρκείς», «μικρόνοες», «μικρόψυχους», καθώς και «θλιβερές φιγούρες»
  • αναφερόμενος στην αριστερά αντιπολίτευση μιλά για «κοινοβουλευτικούς μπαχαλάκηδες»
  • για το γενικό πολιτικό σχήμα αναφέρεται σε «ανόητους», «κομπιναδόρους», «γελοίο θίασο απατεώνων και γραφικών» και «κλόουν».

Συνεργασία με τον Γρηγόρη Βαλιανάτο

Μετά από δημόσιες αντιπαραθέσεις με τον Γρηγόρη Βαλιανάτο ο Θάνος Τζήμερος αποφάσισε να συνεργαστεί με το κόμμα που εκπροσωπεί ο γνωστός εκπρόσωπος των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα. Οταν τον ερωτούν γιατί κατέληξε τελικά σε αυτή την απόφαση απαντά:

«Δεν έχω αλλάξει γνώμη και δεν πρόκειται για το πρόσωπο αλλά για το κόμμα που εκπροσωπεί. Η ΦΙΣ είναι ένα μικρό τμήμα της Δράσης, από πλευράς ψήφων, μόλις το 1%. Επιπλέον διαφωνούμε σε βασικά ζητήματα της φιλελεύθερης αντίληψης, όπως στην οικονομία, στο Μακεδονικό, αλλά και στο μεταναστευτικό. Όμως η Ελλάδα καταρρέει. Έχουμε την πολυτέλεια να συζητάμε για το «φύλο των αγγέλων»;

Εναντίον του Φώτη Κουβέλη

Μέσω του twitter ο Θάνος Τζήμερος έβαλε πρόσφατα στο στόχαστρο τον Φώτη Κουβέλη, τον οποίο αποκαλεί μπαρμπά - Φώτη για την ακρίβεια, που μας «χόρτασε» από μεγάλα λόγια κι οράματα, ενώ από πράξεις... μία νούλα! Αφορμή για το σχολιασμό, το «παρών» της ΔΗΜΑΡ στα εργασιακά, στην πρόσφατη ψηφοφορία στη Βουλή για το Μνημόνιο 3.

«Όχι "παρών" μπάρμπα - Φώτη. "Παρελθόν" πρέπει να πείτε. Ανούσιο, ανίκανο παρελθόν. Όλο μεγάλα λόγια και οράματα. Κι από πράξεις, μια νούλα», τιτίβισε ο κ. Τζήμερος.

Του αρέσει ο Ραγκούσης

Επιδοκίμασε την αποχώρηση του Γιάννη Ραγκούση από το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, ο κ. Τζήμερος ενθουσιάστηκε τόσο που εκδήλωσε ενδιαφέρον για κοινή πορεία των δύο ανδρών!

Έτσι, απήυθυνε κάλεσμα για κοινή πορεία μέσω twitter στον πρώην υπουργό γράφοντας στο λογαριασμό του «Και πολύ άντεξε o Ραγκούσης! Χαιρετίζουμε την αποχώρηση ενός σοβαρού ανθρώπου», ενώ επιτέθηκε και στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας το «κόμμα που πλέον παράγει μόνο ανέκδοτα και δυστυχία».

Λίγα λεπτά αργότερα όμως ανάρτησε προσωπική πρόσκληση στο κ. Ραγκούση και σε «όλους τους σοβαρούς ανθρώπους που θέλουν να δημιουργήσουν ένα μεταρρυθμιστικό μέτωπο» αναφέροντας ότι «Καιρός όλοι οι σοβαροί άνθρωποι να ενωθούν για τη δημιουργία ενός μεταρρυθμιστικού μετώπου που θα σαρώσει το καρκίνωμα της μεταπολίτευσης».


Βρίζει τον Φωτόπουλο της ΔΕΗ

Με αφορμή την απόφαση της ΓΕΝΟΠ για κινητοποιήσεις που περιλαμβάνουν και το κατέβασμα των διακοπτών ηλεκτροδότησης, ο επικεφαλής της «Δημιουργίας Ξανά» ζήτησε να βρεθεί κάποιος που θα... κατεβάσει τον ίδιο τον κ. Φωτόπουλο. Όπως τονίζει, είναι αδιανόητο να κάνουν κουμάντο οι «συνδικαλήτες».

Για την ακρίβεια, ο κ. Τζημερος tweetαρε «O Φωτόπουλος θα κατεβάσει τους διακόπτες. Τον Φωτόπουλο θα τον κατεβάσει επιτέλους κανένας; Πόσο ακόμα θα κάνουν κουμάντο οι συνδικαλήτες;».

Το κόμμα του όμως φυλορροεί

Ομως ο Θάνος Τζήμερος δεν κατάφερε να πείσει ούτε τα πιο σκληροπυρηνικά του στελέχη και μετά την εκλογική αποτυχία τελευταίες εθνικές εκλογές και το ποσοστό που έλαβε η παράταξή του άρχισε να φυλλορροεί.

Ενδεικτικό της κατάστασης στα ενδότερα της Δημιουργίας Ξανά! είναι ότι μετά βίας εμφανίσθηκαν την Κυριακή 15 Ιουλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας 23 άτομα, ενώ άρχισε κύμα παραιτήσεων στο κόμμα.

Επί 12 ώρες λοιπόν, τα 23 στελέχη που εμφανίστηκαν δεν μπόρεσαν να προσδιορίσουν τις αιτίες της εκλογικής καθίζησης του κόμματος, ενώ εκδόθηκε ανακοίνωση του «Πολιτικού Γραφείου».

Στις 17 Ιουλίου παραιτήθηκε το μέλος της Εθνικής Επιτροπής και Περιφερειακός Συντονιστής Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Αγαλιώτης αλλά και άλλα μέλη από την Πάτρα και την Πέμπτη ακολούθησε η Ράνια Σόρεντα ιδρυτικό μέλος , δικηγόρος και μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής.

Επίσης, πολλά μέλη ζητούν να δοθούν στοιχεία για την οικονομική διαχείριση και πόσοι τελικά από το κόμμα αμείβονται.


Εστειλε επιστολή στη Μέρκελ!

Προσφωνώντας την Ανγκελα Μέρκελ «Εξοχωτάτη» ο Θάνος Τζήμερος έστειλε στη γερμανίδα καγκελάριο ανοιχτή επιστολή, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις στη χώρα μας. Στην επιστολή του «μαλώνει» την κυρία Μέρκελ γιατί δεν είναι πιο αυστηρή με τη διεφθαρμένη Ελλάδα! Γράφει:

Εξοχότατη,

σας ευχαριστούμε για τις προσπάθειες που κάνετε να προσφέρετε αίμα στην Ελλάδα, για να βγει από την εντατική, αλλά, όπως διαπιστώνετε κάθε μέρα, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα αν δεν αντιμετωπιστεί πρώτα η αιμορραγία: το διεφθαρμένο, σπάταλο, και εχθρικό σε κάθε προσπάθεια παραγωγής, κράτος. Αν δεν έχετε βρεθεί σε ελληνική υπηρεσία ζητώντας ένα οποιοδήποτε πιστοποιητικό δεν μπορείτε να φανταστείτε ούτε τον βαθμό της διαφθοράς ούτε την έκταση του παραλογισμού αυτού του καφκικού μηχανισμού. Το κράτος αυτό που αποτελείται κατά κύριο λόγο από τους πρώην αφισοκολλητές των δύο κομμάτων τρώει, όπως ο γύπας στην τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης», τα σπλάχνα του παραγωγικού δυναμικού αυτής της χώρας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν δύο Ελλάδες: Ελλάδα δεν είναι μόνο οι απατεώνες πολιτικοί και οι γραφειοκράτες που μας έχουν κάνει να ντρεπόμαστε για τη χώρα μας. Η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο δυναμικό ευφυών, δημιουργικών, εργατικών και ηθικών ανθρώπων που στραγγαλίζονται κάθε μέρα από την κομματική μαφία. Αν στην Ιταλία η Μαφία έχει συναλλαγές με το κράτος, στην Ελλάδα, Μαφία είναι το ίδιο το κράτος! Όλα αυτά τα χρόνια, οι πολιτικοί σε συνεργασία με τους εργολάβους δημοσίων έργων που είναι παράλληλα ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, κλέβουν ασύστολα τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. και τους φόρους όσων Ελλήνων δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, ενώ προσφέρουν εξοργιστική ασυλία σε κάθε γκάγκστερ του συναφιού τους.

Τι θα κάνατε εσείς αν ακούγατε τον εφοριακό που ήρθε στην επιχείρησή σας για έλεγχο και τα βρήκε όλα άψογα, να σας λέει ότι είναι αδύνατον να γυρίσει στην εφορία με «άδεια χέρια» και ότι πρέπει οπωσδήποτε να γράψει πρόστιμο και να πάρει κι αυτός τη μίζα του; Κι όμως, υπάρχουν πολλοί πρώην δημόσιοι υπάλληλοι που παραιτήθηκαν γιατί δεν άντεχαν να περνούν όλη τη ζωή τους σε ένα γραφείο χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτε, παρά μόνο ρουσφέτια διορισμών και παρανομιών με την ευλογία του πολιτικού τους προϊσταμένου!

Δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας σήμερα στην Ελλάδα που να θυμίζει δυτικοευρωπαϊκή χώρα. Η Παιδεία, το μέλλον κάθε χώρας είναι πεδίο αισχρής συναλλαγής καθώς οι φοιτητές με νόμο του Ανδρέα Παπανδρέου που μόλις τώρα καταργήθηκε, ψήφιζαν για τους Πρυτάνεις και πουλούσαν τις ψήφους τους με αντάλλαγμα τα θέματα στις εξετάσεις και τις θέσεις για τις διδακτορικές διατριβές.

Οι αγρότες όλα αυτά τα χρόνια, με πολιτική κάλυψη, εξαπατούσαν την Ε.Ε εμφανίζοντας εκτάσεις που δεν καλλιεργούσαν και ψεύτικη παραγωγή για να εισπράτουν τις επιδοτήσεις, ενώ τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων αντί να αξιοποιηθούν στην αναμόρφωση των καλλιεργειών και στον εκσυγχρονισμό της παραγωγής γινόντουσαν πολυτελή αυτοκίνητα και γλέντια στα νυχτερινά κέντρα της επαρχίας.

Σε ένα τέτοιο όργιο παρανομίας δεν είναι καθόλου περίεργο που ο μεγαλύτερος παράνομος στην Ελλάδα είναι το ίδιο το κράτος μη εφαρμόζοντας τους νόμους που το ίδιο ψηφίζει. Δεν πληρώνει ποτέ εμπρόθεσμα, οδηγώντας επιχειρήσεις σε κλείσιμο και επιχειρηματίες στην αυτοκτονία (κυριολεκτικά: αναφέρομαι σε πραγματικά περιστατικά) δεν τηρεί τις συμφωνίες του, δεν επιστρέφει το ΦΠΑ (χρωστάει αυτή τη στιγμή 6 δις ευρώ) ενώ αν κάποιος πολίτης στραφεί νομικά εναντίον του εξοντώνεται οικονομικά από την «Δικαιοσύνη» η οποία χρειάζεται 20 περίπου χρόνια για να ολοκληρώσει μια απλή αίτηση αποζημίωσης.

Ξέρετε ότι υπάρχουν ιδιωτικές εκτάσεις που το κράτος έχει δεσμεύσει για απαλλοτρίωση το 1990 και ακόμα δεν έχει αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες της, παρότι υπάρχει νόμος που το υποχρεώνει να το κάνει; Ταυτόχρονα εδώ και χρόνια, τις δημόσιες εκτάσεις τις οικειοποιούνται και τις πωλούν συμμορίες κρατικών υπαλλήλων στις πολεοδομίες και τις δασικές υπηρεσίες σε συνεργασία με επίορκους δικηγόρους, συμβολαιογράφους και πολιτικούς «νονούς».

Είναι τόσο μεγάλα τα έσοδα των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που διευθυντές εφοριών με πολύ «ψωμί» αφού πρώτα έτρωγαν όσα μπορούσαν, λίγο πριν συνταξιοδοτηθούν έβγαζαν στη δημοπρασία τη θέση τους την οποία πουλούσαν σε όποιον διευθυντή «φτωχής» εφορίας έδινε την μεγαλύτερη προσφορά! Τυπικά η πώληση καλύπτονταν με αμοιβαία μετάθεση...» κλπ κλπ.

Κάπως ρατσιστικά τα λεγόμενά του

Αίσθηση προκάλεσαν και οι ακραίες θέσεις του εναντίον των λαθρομεταναστών. Ο Τζήμερος πρότεινε ηλεκτροφόρο φράχτη στα σύνορα για να τηγανίζονται κατευθείαν όσοι επιχειρούν να περάσουν παράνομα. Όσο για τους άξεστους Μουσουλμάνους γράφει στο πρόγραμμά του:

«Ο Χριστιανικός κόσμος πέρασε τον δικό του Μεσαίωνα. Βιαιοπράγησε, προκάλεσε ποταμούς αιμάτων, έδειξε την πιο αντιχριστιανική συμπεριφορά και στους δικούς του πιστούς και στους πιστούς άλλων θρησκειών, αλλά, επί τέλους, κατάφερε να υιοθετήσει ένα πλαίσιο ανεκτικότητας. Ναι, υπάρχουν και Χριστιανοί φανατικοί. Όμως δεν απειλούν πια κανέναν και δεν εκπονούν σχέδια νέων σταυροφοριών. Ο Μουσουλμανικός κόσμος ακόμα δεν έχει μπει στη δική του Αναγέννηση. Δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα συνύπαρξης των θρησκειών, αν όλες είχαν παρόμοιο πολιτισμικό κώδικα. Δεν έχουν. Γι' αυτό, μέχρι να αποκτήσουν, μέχρι να υπάρξουν οι μουσουλμάνοι Σπινόζα, Μοντεσκιέ, Βολταίρος, Ντιντερό, Ρουσσώ, η Ευρώπη οφείλει να θωρακίσει τον εαυτό της και να σταματήσει να βλέπει «χαλαρά» την εισβολή τόσων ανομοιογενών στοιχείων μέσα στους κόλπους της».

Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε μυαλό

Ο Θάνος Τζήμερος μικρός ήθελε να γίνει φαροφύλακας εξαιτίας της αγάπης του για τη θάλασσα. Μεγάλωσε στην πόλη του Βόλου και στην πορεία της ζωής του, απέκτησε μία ιδιαίτερη σχέση με τη γλώσσα, η οποία τον γοήτευσε γιατί του έδινε τη δυνατότητα να την αποδομεί και να την επαναδομεί.

Σε συνέντευξή του προεκλογικά αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια και την φοιτητική ζωή του, αλλά και στην τραγική κατάσταση που αντίκρισε όταν βρέθηκε για πρώτη φορά στην ΑΣΟΕΕ.

«Ενα κτίριο αχούρι με σκισμένες αφίσες, χυμένους καφέδες, πατημένα τσιγάρα, βρομιά και διάφορους τύπους των οποίων η διανοητική επάρκεια φαινόταν με το καλημέρα. Αυτοί δεν άξιζαν να είναι φοιτητές, αλλά ούτε καν να πάρουν απολυτήριο δημοτικού. Το να είσαι στην ΑΣΟΕΕ εκείνη την περίοδο ήταν μία τραυματική εμπειρία».

Αναφερόμενος στις εκλογές του '81, ο κ. Τζήμερος είπε πως είχε ψηφίσει ΠΑΣΟΚ για να έρθει η Αλλαγή, αλλά γρήγορα κατάλαβε «την απάτη που μας οδηγούσε ο συγχωρημένος – ασυγχώρητος». Αναφέρει χαρακτηριστικά «ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε μυαλό. Είχε κακής ποιότητας ευφυΐα που υποτάσσεται σε συγκεκριμένους σκοπούς και χρησιμοποιείται για συγκεκριμένες επιδιώξεις όπως ακριβώς ο Βενιζέλος και η Κανέλλη».

Επανέλαβε μάλιστα ότι «οι Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου είναι πολιτικοί με χαμηλή νοημοσύνη και επειδή δεν έχουν καμία επαγγελματική εμπειρία δεν θα τους προσλάμβανε ποτέ».

«Απέτυχα. Είμαι λοιπόν έτοιμος να υποστώ τις συνέπειες. Διαλέξτε: την κεφαλή επί πίνακι, απαγχονισμό στην κεντρική πλατεία, ανασκολοπισμό ή κάτι άλλο πιο πρωτότυπο; Τι διάολο δημιουργικοί είμαστε; Δεν θα βρούμε έναν βασανιστικό (και φαντασμαγορικό – προς παραδειγματισμό) τρόπο;», σημειώνει αναφέρει, μεταξύ άλλων.

Απέτυχα, είμαι γερμανοτσολιάς

Αίσθηση προκάλεσε και το κείμενο που έγραψε μετά την εκλογική αποτυχία του κόμματός του στο οποίο αυτοαποκαλείται «δοσίλογος, γερμανοτσολιάς, σκουλήκι που έκλεψε την ψήφο σας για δικό του όφελος, αλήτης, χαμερπής, κάθαρμα, μικροτσούτσουνη κομπλεξάρα»!

Ολόκληρο το κείμενο του κ. Τζήμερου:

«Σε καμιά περίπτωση δεν συνέβαλε η πόλωση. Τι κι αν άνθρωποι που ήταν από την πρώτη μέρα στη 'Δημιουργία' έκαναν έκκληση να ψηφίσουμε ΝΔ; Τι κι αν γνωστοί, φίλοι και συγγενείς ξεκαθάριζαν: εσάς πιστεύουμε, τον Σαμαρά δεν θέλουμε ούτε ζωγραφιστό να τον δούμε, αλλά θα τον ψηφίσουμε για να κόψουμε τον δρόμο στους παρανοϊκούς.

Τίποτε από αυτά δεν έχει σημασία. Έπρεπε να βρω τον τρόπο -εγώ προσωπικά- να τους πείσω και να πείσω επίσης και όλο το σάπιο ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει Τσίπρα ώστε να υπάρχει απειλή. Δεν το έκανα. Δικό μου λάθος.

Σε καμιά περίπτωση δεν συνέβαλε το εσωτερικό 'ξεκατίνιασμα'. Έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη στο καταστατικό, πως όποιος διαφωνεί κάνει πραξικόπημα στο Facebook, στέλνει επιστολές σε όλα τα ΜΜΕ, κατηγορεί χυδαία τους πάντες, αφήνει υπονοούμενα ότι θα δεχτεί 'μαφιόζικα' αντίποινα (!) η οικογένειά του, και οργανώνεται με τους υπόλοιπους για να παραιτούνται ένας κάθε μέρα, ώστε να υπάρχει τροφή για τους αδηφάγους Bloggers. Έτσι έπρεπε, ώστε οι σοβαροί άνθρωποι να μπαίνουν στο group και να θαυμάζουν το επίπεδο εσωτερικής μας δημοκρατίας. Δεν υπήρχε τέτοια πρόβλεψη. Δικό μου λάθος.

Σε καμιά περίπτωση δεν συνέβαλε η λάσπη. Έπρεπε να έχω εξασφαλίσει γραπτές βεβαιώσεις από όλα θρησκεύματα και τις αιρέσεις απανταχού της γης ότι δεν είμαι μέλος τους, να τα αναρτήσω σε περίοπτη θέση στο βιογραφικό μου και να τα στείλω σε κάθε δαιμόνιο ρεπόρτερ -με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής.

Έπρεπε επίσης να ξέρω ότι στη χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα, το να υποστηρίζεις ότι η απάντηση που δίνει ή δεν δίνει κάθε άνθρωπος στα μεγάλα ερωτήματα της Ύπαρξης είναι προσωπικό του θέμα και ναι, αφού επιμένετε, εγώ τυπικά είμαι βαφτισμένος Χριστιανός Ορθόδοξος αλλά στην προσέγγιση του Επέκεινα, προτιμώ τον δρόμο της φιλοσοφίας, ωστόσο αναγνωρίζω τη σημασία της Ορθοδοξίας στη διαμόρφωση της εθνικής μας φυσιογνωμίας, αλλά παράλληλα υποστηρίξω την ανεξαρτησία της εκκλησίας από το Κράτος- πού πάω και τα λέω όλα αυτά; Αφού θα κάνω εχθρούς και τους μεν και τους δε!

Δεν θα μπορούσα να ανάψω ένα κεράκι (ας ήταν και με το ποτηράκι όπως ο ΓΑΠ...) και να φωνάξω και τα κανάλια, να τελειώσει η ιστορία; Τι τις ήθελα αυτές τις σύνθετες έννοιες; Έπρεπε επίσης να μην έχω πει μόνο σε 7 προεκλογικές (πριν τις εκλογές του Μαΐου) ομιλίες και συνεντεύξεις πως δεν έχω πτυχίο της ΑΣΟΕΕ. Έπρεπε να το λέω κάθε φορά που συστήνομαι: 'Γεια σας, Θάνος Τζήμερος, δεν έχω πάρει το πτυχίο της ΑΣΟΕΕ.' Δικό μου λάθος.

Σε καμία περίπτωση δεν συνέβαλαν τα οργανωμένα συμφέροντα των ΜΜΕ, που με παρουσίασαν τουλάχιστον ως τέρας -δημόσιο κίνδυνο ή που μου την είχαν 'στημένη'. Έπρεπε να ξέρω πώς παίζεται το παιχνίδι. Ή να έχω περισσότερα να 'προσφέρω' από τον 'ανταγωνισμό' ή να αποσυρθώ. Έπρεπε να μην έχω στο παρελθόν καμία επαγγελματική δραστηριότητα. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έχω προβλέψει πριν από 10 χρόνια όταν τύπωνα ένα επιστημονικό έντυπο μιας εταιρείας που ανήκε σε έναν Όμιλο, ότι 10 χρόνια μετά ο επί κεφαλής του Ομίλου, τον οποίο ουδέποτε συνάντησα, θα ήταν φυγόδικος και θα βρίσκονταν 'αντικειμενικοί' δημοσιογράφοι που θα με παρουσίαζαν ως τον 'φίλο του λαμόγιου'.

Ήδη στις νέες επαγγελματικές συνεργασίες ζητάω τη γνώμη μέντιουμ με κληρονομικό χάρισμα με 10ετή πρόβλεψη. Θα έπρεπε να το είχα κάνει προ 20ετίας τουλάχιστον. Δικό μου λάθος.

Σε καμία περίπτωση δεν συνέβαλε η πίεση του χρόνου. Έπρεπε να βρω τον τρόπο μέσα σε 100 μέρες να οργανώσω ένα κόμμα με χιλιάδες μέλη και φίλους ώστε να πάρει μέρος σε 2 εκλογές, να αξιολογήσω τους πάντες, να δώσω ρόλο σε όλους, να έχω ψάξει το παρελθόν τους (το πολιτικό, το ιδεολογικό, το επαγγελματικό...) να βρω τρόπο να τοποθετήσω 20 τουλάχιστον υποψήφιους σε 4 εκλόγιμες θέσεις, να απαντάω σε 500 περίπου e-mail τη μέρα και σε 200 μηνύματα στο FB, να δίνω συνεντεύξεις σε 20 περίπου ΜΜΕ τη μέρα να ταξιδεύω σε όλη την Ελλάδα για να είμαι σε επαφή με τη βάση, με τους τοπικούς φορείς (δήμους επιμελητήρια, συλλόγους, σωματεία) να είμαι ταυτόχρονα στην Αθήνα, να διευθύνω τα εσωκομματικά, να καταπραΰνω τους δυσαρεστημένους, να εμψυχώνω τους 'πεσμένους' να ποστάρω στο FB, να κάνω συναντήσεις με όλους τους 'επώνυμους' που ήθελαν να προσφέρουν αλλά ζητούσαν να δουν εμένα αποκλειστικά διότι δεν ήθελαν να 'εκτεθούν', να ταξιδεύω στο εξωτερικό, να συναντιέμαι με παράγοντες της ΕΕ, με τον Πατριάρχη, να γράφω συνεντεύξεις, ομιλίες, ανακοινώσεις, να εκπαιδεύω τα στελέχη της ΔΞ , να παίρνω στρατηγικές αποφάσεις που να είναι όλες αλάνθαστες και με μηδενικό περιθώριο λάθους.

Τι κι αν μείωσα το χρόνο του ύπνου σε 2-3 ώρες το 24ωρο για 3 ολόκληρους μήνες, τι κι αν κατάργησα την έννοια της ξεκούρασης, τι κι αν είχε να με δει το σπίτι μου βδομάδες ολόκληρες, τι κι αν έβαλα την (υγιέστατη) εταιρεία μου στον αυτόματο πιλότο χάνοντας και δουλειές και πελάτες... Θα έπρεπε να βρω τον τρόπο να κάνω το 24ωρο 124ωρο ή να εργάζομαι ταυτοχρόνως και σε ένα παράλληλο σύμπαν. Δεν τον βρήκα. Δικό μου λάθος.

Για όλα αυτά αναγνωρίζω πως είμαι προδότης, προδότης, προδότης (μπορείτε να το συνεχίσετε εσαεί), δοσίλογος, γερμανοτσολιάς, σκουλήκι που έκλεψε την ψήφο σας για δικό του όφελος, αλήτης, χαμερπής, κάθαρμα, μικροτσούτσουνη κομπλεξάρα, ότι θα πρέπει να επισκέπτομαι γναθοχειρουργό κάθε φορά που θα με πετυχαίνουν διάφοροι Χρυσαυγιτικής 'διαλεκτικής', όλα αυτά σταχυολογώντας τα... ηπιότερα από τα μηνύματα που δέχομαι.

Εν τω μεταξύ, όλοι εσείς που πέσατε να κατασπαράξετε με λύσσα το πρώτο κόμμα που έγινε από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, επειδή δεν τα έκανε όλα ακριβώς όπως τα είχατε στο μυαλό σας, να χαίρεστε την ανανέωση του πολιτικού σκηνικού που προέκυψε με την ψήφο σας ή με την αποχή σας.

Θα επανέλθω, με επόμενο σχόλιο, γιατί η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! τώρα ξεκινάει»!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ