Επιδεινώνεται η υγεία του Τζούλιαν Ασάνζ - Έχει σοβαρό πρόβλημα στους πνεύμονες - iefimerida.gr

Επιδεινώνεται η υγεία του Τζούλιαν Ασάνζ - Έχει σοβαρό πρόβλημα στους πνεύμονες

Επιδεινώνεται η υγεία του Τζούλιαν Ασάνζ - Πάσχει από σοβαρή πάθηση στους πνεύμο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής του WikiLeaks, που βρίσκεται στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, ανακοινώθηκε σήμερα ότι πάσχει από μία σοβαρή πάθηση των πνευμόνων, ενώ σύμφωνα με την πρεσβευτή της χώρας στη Βρετανία Άνα Άλμπαν, θα ζητήσει από την κυβέρνηση του Λονδίνου να του παραχωρήσει ασφαλή έξοδο από την πρεσβεία για νοσηλεία.

Η Άνα Άλμπαν, ανέφερε ότι ο Ασάνζ έχει ανάγκη από συνεχή ιατρική παρακολούθηση στην πρεσβεία όπου βρίσκεται από τον Ιούνιο για να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης εις βάρος δύο γυναικών.

Σύμφωνα με το BBC, η βρετανική κυβέρνηση δεν αναμένεται να εμποδίσει τον Ασάνζ να λάβει την απαιτούμενη θεραπεία, ωστόσο έχει γίνει σαφές ότι ο Ασάνζ θα συλληφθεί αν απομακρυνθεί από το διπλωματικό έδαφος καθώς έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους στη Βρετανία.

9 41χρονος Αυστραλός, συνελήφθη στο Λονδίνο τον Δεκέμβριο του 2010 ύστερα από αίτημα της Σουηδίας και αρνείται τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, ενώ υποστηρίζει ότι το σχέδιο απέλασής του στη Σουηδία είναι «πολιτικά υποκινούμενο» και μπορεί να οδηγήσει στην παράδοσή του στις ΗΠΑ για το ρόλο του στη δημοσίευση δεκάδων χιλιάδων απόρρητων αμερικανικών διπλωματικών τηλεγραφημάτων από τον WikiLeaks το 2010.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ