Πράσινο φως στη μελέτη αναβάθμισης του Αστεροσκοπείου Αθηνών

Εγκρίθηκε χθες από τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, η λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η σχετική μελέτη περιλαμβάνει τη δημιουργία χώρου αστρονομικής παρατήρησης, καθώς και μίας αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.

Οι αρχιτέκτονες του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Βασίλης Γκανιάτσας και Σπύρος Μούντριχας, παρουσίασαν στο Συμβούλιο, τη νέα ανάπλαση, σε μία προσπάθεια να καλύψουν την ανάγκη αναβάθμισης του χώρου που βρίσκεται μεταξύ του Ιονοσφαιρικού Ινστιτούτου και της γραμματείας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Παράλληλα η νέα κατασκευή έρχεται να εξυπηρετήσει την ανάγκη των επιστημονικών ινστιτούτων που βρίσκονται στον Λόφο των Νυμφών, για μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, όπου θα διεξάγονται επιστημονικές παρουσιάσεις, συναντήσεις και συνέδρια, αλλά και ενημερώσεις δημοσιογράφων για τα φυσικά φαινόμενα

Εκτός από τον πολυλειτουργικό χώρο, δυναμικότητας 90 ατόμων και μια «αίθουσα εκτόνωσης» για την ξεκούραση των επισκεπτών, η οποία θα αποτελεί και χώρο σύσκεψης του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η μελέτη εντάσσεται στο ίδιο έργο με τον «Γεω-Αστροφυσικό Περίπατο», που περιλαμβάνει την αποκατάσταση και επανάχρηση των ιστορικών κτιρίων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για μουσειακές και εκπαιδευτικές λειτουργίες .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ