Το ουγγρικό ακροδεξιό κόμμα στα χνάρια της Χρυσής Αυγής - iefimerida.gr

Το ουγγρικό ακροδεξιό κόμμα στα χνάρια της Χρυσής Αυγής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρκετές ομοιότητες παρουσιάζει το ουγγρικό με το ελληνικό κοινοβούλιο και δη στις ακροδεξιές πτέρυγές τους, αφού βουλευτής του τρίτου σε δύναμη ακροδεξιού κόμματος Jobbik της Ουγγαρίας έθεσε αίτημα καταμέτρησης όλων όσοι είναι εβραϊκής καταγωγής και ζουν στη χώρα, «ειδικά στο Κοινοβούλιο και την κυβέρνηση»...

Το σκεπτικό βάσει του οποίου τέθηκε το ζήτημα ήταν το γεγονός ότι αποτελούν «κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια», εξαιτίας της πρόσφατης σύρραξης στη Λωρίδα της Γάζας.

Εμπνευστής της ιδέας ο βουλευτής του Jobbik Μάρτον Γκιονγκόσι, ο οποίος σε ομιλία του στη Βουλή είχε καταλογίσει στην κυβέρνηση εσφαλμένη στάση απέναντι στο παλαιστινιακό, αλλά και ότι συντάσσεται με τους Σιωνιστές:

«Πιστεύω πλέον πως είναι ώρα να καταμετρηθούν πόσοι άνθρωποι εβραϊκής καταγωγής βρίσκονται στη χώρα, και ειδικά στο ουγγρικό κοινοβούλιο και την ουγγρική κυβέρνηση. Φυσικά, αποτελούν κίνδυνο εθνικής ασφάλειας για την Ουγγαρία».

Οι Εβραίοι υπήκοοι μαζί με τους πληθυσμούς Ρομά αποτελούν τους δύο κύριους στόχους της ακροδεξιάς πολεμικής.

Αν και καθυστερημένα, τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση καταδίκασαν το αίτημα του ακροδεξιού βουλευτή, ο οποίος δήλωσε κατόπιν εορτής πως:

«Το Jobbik θεωρεί ότι η αξιολόγηση του κινδύνου εθνικής ασφάλειας είναι σημαντική αποκλειστικά για τους κατόχους διπλής υπηκοότητας... Συγγνώμη από τους Εβραίους συμπατριώτες μας για την αμφίσημη δήλωσή».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ