Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκταφής του Γιάσερ Αραφάτ - iefimerida.gr

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκταφής του Γιάσερ Αραφάτ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκταφής του Γιάσερ Αραφάτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία εκταφής της σορού του Γιάσερ Αραφάτ, οκτώ χρόνια μετά το θάνατό του, στο πλαίσιο της έρευνας για τις κατηγορίες ότι δηλητηριάστηκε, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό ραδιόφωνο.

Γάλλοι δικαστές άνοιξαν τον Αύγουστο την έρευνα για ανθρωποκτονία του παλαιστίνιου ηγέτη, μετά την ανακοίνωση ελβετικού ινστιτούτου ότι ανακάλυψε υψηλά επίπεδα ραδιενεργού πολώνιου στα ρούχα του.

Ομάδα ειδικών από την Ελβετία, τη Γαλλία και τη Ρωσία θα πάρει δείγματα από τη σορό του Αραφάτ για να διαπιστώσει αν υπάρχουν ίχνη δηλητηρίου. Στη διαδικασία θα είναι παρόντες και τρεις Γάλλοι δικαστές

Η σορός θα ταφεί και πάλι μέσα στην ημέρα με στρατιωτικές τιμές ως "ένδειξη σεβασμού σε ένα σύμβολο του παλαιστινιακού λαού και όλου του κόσμου", δήλωσε ο Ταουφίκ Τιράουι, πρόεδρος της παλαιστινιακής επιτροπής έρευνας.

Ο Γιάσερ Αραφάτ πέθανε τον Νοέμβριο του 2004 σε γαλλικό στρατιωτικό νοσοκομείο, ένα μήνα αφότου αρρώστησε αιφνιδιαστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ