Συνάντηση Ρουπακιώτη με Κουφοντίνα, Γιωτόπουλο και Τζωρτζάτο στον Κορυδαλλό - iefimerida.gr

Συνάντηση Ρουπακιώτη με Κουφοντίνα, Γιωτόπουλο και Τζωρτζάτο στον Κορυδαλλό

Συνάντηση Ρουπακιώτη με Κουφοντίνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τα μέλη της «17 Νοέμβρη» Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, Δημήτρη Κουφοντίνα και Βασίλη Τζωρτζάτο είχε μια σύντομη συζήτηση ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο κ. Ρουπακιώτης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη επισκέφθηκε τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, την ειδική πτέρυγα όπου κρατούνται τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», τις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών και το Κέντρο Αποκατάστασης Τοξικομανών Κρατουμένων.

Ο υπουργός Δικαοσύνης, συνομίλησε - εκτός από τα μέλη της «17 Νοέμβρη» με κρατούμενες, καθώς και με τοξικοεξαρτημένες οι οποίες μετέχουν στην κοινότητα του ΚΕΘΕΑ που λειτουργεί εντός των φυλακών και τις ενημέρωσε για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου που αφορούν τον Κώδικα για τα Ναρκωτικά και τον Σωφρονιστικό Κώδικα.

Ο κ.Ρουπακιώτης απευθυνόμενος στις κρατούμενες τόνισε χαρακτηριστικά πως «είναι χρέος μας να βελτιώσουμε τις συνθήκες κράτησης αλλά και να διευρύνουμε τα όρια των δυνατοτήτων για την εφαρμογή εναλλακτικών μορφών έκτισης ποινών και την κοινωνική επανένταξη».

Και πρόσθεσε ότι «ξεπερνάμε τις δυσκολίες και καταθέτουμε δυο νομοσχέδια με πρωτοποριακές ρυθμίσεις, εναρμονισμένες στο σύγχρονο σωφρονιστικό περιβάλλον».

Τέλος, ο κ.Ρουπακιώτης συναντήθηκε επίσης και με τους 12 κρατούμενους που μετέχουν στο θεραπευτικό πρόγραμμα του Κ.Α.Τ.Κ.Ε.Θ. και βρίσκονται στο τρίτο στάδιο (φάση ψυχικής απεξάρτησης και προετοιμασίας για την κοινωνικοποίησή τους), οι οποίοι αναμένουν την κατάθεση των νομοσχεδίων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ