Γλυκόπικρα μπράουνις με γεύση εσπρέσο - iefimerida.gr

Γλυκόπικρα μπράουνις με γεύση εσπρέσο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκολάτα με σοκολάτα και λίγη σοκολάτα ακόμα. Μια εύκολη και αρκούντως αμαρτωλή συνταγή για τα αγαπημένα σε όλους μπράουνις.

16 κουτ. σούπας βούτυρο, σε κομματάκια

170 γραμ. κουβερτούρα 70%, σε μικρά κομματάκια

2 φλυτζ. ζάχαρη

1 1/2 κουτ. σούπας σκόνη για εσπρέσσο

2 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουτ. γλυκού αλάτι

3 μεγάλα κρύα αυγά

1 φλυτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


για το γλάσο

170 γραμ. κουβερτούρα 50%, σε μικρά κομματάκια

1/4 φλυτζ. και 2 κουτ. σούπας νερό

3 κουτ. σούπας βούτυρο

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με τη σχάρα στη μέση. Καλύψτε ένα ταψάκι με αλουμινόχαρτο, αφήνοντας αρκετό να περισσεύει στις μικρές πλευρές του ταψιού. Αλείψτε το με βούτυρο.

Λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο με μπεν μαρί. Μόλις λιώσουν και ομογενοποιηθούν, βγάλτε το μπολ απ’ τη φωτιά και ανακατέψτε με τη ζάχαρη, τον εσπρέσσο, τη βανίλια και το αλάτι. Προσθέστε τα αυγά, ένα ένα, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα του μπολ. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε ελαφρά.

Ρίξτε το στο ταψί και ψήστε το μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει απ’ το κέντρο ελαφρώς υγρή, 20 με 25 λεπτά. Μην το παραψήσετε. Αφήστε το να κρυώσει για μισή ώρα.

Εντωμεταξύ, ανακατέψτε όλα τα υλικά του γλάσου σ’ ένα μεταλλικό μπολ και βάλτε το σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Ρίξτε το γλάσο στα μπράουνις και με μια σπάτουλα βοηθήστε το να πάει παντού. Αφήστε το ταψι σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες, μέχρι να πήξει το γλάσο. Βγάλτε τα μπράουνις από το ταψί με τη βοήθεια του αλουμινόχαρτου και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.


Πηγή: Kitchen Daily



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ