Ζαν Φρανσουά Κοπέ, ο νέος ηγέτης της Δεξιάς στη Γαλλία - iefimerida.gr

Ζαν Φρανσουά Κοπέ, ο νέος ηγέτης της Δεξιάς στη Γαλλία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με καταγγελίες για νοθεία και λαθροχειρίες που αμαύρωσαν την εικόνα του γαλλικού συντηρητικού κόμματος εξελέγη τελικά χθες ο Ζαν Φρανσουά Κοπέ, διάδοχος του Νικολά Σαρκοζί στο UMP.

«Χάος στο UMP» είναι το σημερινό πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας Le Monde. «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» γράφει στο εξώφυλλό της η Liberation, για ένα μεγάλο φιάσκο και μια κακόγουστη φάρσα, κάνει λόγο στην ιστοσελίδα του το γερμανικό Spiegel, στην ιστοσελίδα του. Για τραγέλαφο, μιλούν πολιτικοί αναλυτές, ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ προειδοποίησε ότι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος διάσπασης του κόμματος.

Ο Νικολά Σαρκοζί που το τελευταίο εξάμηνο απέχει από την πολιτική ζωή δεν έχει σχολιάσει την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα του.

Ο Ζαν Φρανσουά Κοπέ ανακοινώθηκε νικητής των εσωκομματικών εκλογών στο UMP μετά από 29 ώρες καταμέτρησης των ψήφων και με 98 ψήφους διαφορά από τον αντίπαλό του Φρανσουά Φιγιόν, πρώην Πρωθυπουργό του Νικολά Σαρκοζί.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Κοπέ δήλωσε ότι είναι έτοιμος να «τείνει το χέρι» στον αντίπαλό του και πρόσθεσε ότι η αγκαλιά του είναι ανοιχτή.

Η εφημερίδα Le Figaro παρουσιάζει τον Κοπέ ως έναν πολιτικό χωρίς ξύλινη γλωσσα και χωρίς ταμπού. «Ο Κοπέ κατάφερε να ανατρέψει τους «βαρώνους» του κόμματος και να διαψεύσει τους σχολιαστές του Παρισινού μικρόκοσμου» γράφει η Le Figaro.

H προεκλογική του εκστρατεία διήρκησε 84 ημέρες και ο Κοπέ έκανε 106 ομιλίες. Η εκλογή του στην ηγεσία του UMP τον χρίζει και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επόμενες εκλογές ενώ οι απόψεις του απηχούν στροφή της Γαλλικής Δεξιάς «περισσότερο Δεξιά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ