Πολυτεχνείο 39 χρόνια μετά – Εκδηλώσεις μνήμης – Στις 3 η πορεία - iefimerida.gr

Πολυτεχνείο 39 χρόνια μετά – Εκδηλώσεις μνήμης – Στις 3 η πορεία

Πολυτεχνείο 39 χρόνια μετά – Εκδηλώσεις μνήμης – Στις 3 η πορεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο των γεγονότων του Πολυτεχνείου με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις τρεις μετά το μεσημέρι.

Από το πρωί κόσμος καταφθάνει στο Πολυτεχνείο προκειμένου να αφήσει ένα λουλούδι ως ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτούς που αγωνίστηκαν και σε αυτούς που πλήρωσαν ακόμα και με την ίδια τους τη ζωή τη μάχη για ελευθερία ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών.

Η κατάθεση στεφάνων θα συνεχιστεί μέχρι το μεσημέρι και μετά την κεντρική εκδήλωση θα ξεκινήσει η πορεία με προορισμό την αμερικανική πρεσβεία..

Οι πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστές ως το τέλος της πορείας, το Σάββατο το βράδυ, ενώ καθηγητές και φοιτητές ως αναλάβει την περιφρούρηση σχολών και τμημάτων, ώστε να μην δημιουργηθούν επεισόδια και βανδαλισμοί.

Στους δρόμους θα βρεθούν 7.000 αστυνομικοί προκειμένου να μην σημειωθούν επεισόδια,. Ενώ για λόγους ασφαλείας θα γίνουν αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους της Αθήνας, θα υπάρξουν τροποποιήσεις σε δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ, ενώ θα κλείσουν και σταθμοί του Μετρό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ