Οι Οικολόγοι Πράσινοι στο πλευρό του Κρίτωνα Αρσένη για τις φάλαινες στο Ιόνιο - iefimerida.gr

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στο πλευρό του Κρίτωνα Αρσένη για τις φάλαινες στο Ιόνιο

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στο πλευρό του Κρίτωνα Αρσένη για τις φάλαινες στο Ιόνιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πλευρό του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη για το θέμα της προστασίας των φαλαινών και των δελφινιών στο Ιόνιο τάσσονται οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζουν ότι ο κ. Αρσένης «ζητά απλά το αυτονόητο: Να εφαρμοστεί η Κοινοτική Νομοθεσία στο θέμα της προστασίας των κητωδών από τις εξορύξεις υδρογονανθράκων και γι' αυτό λοιδορήθηκε βάναυσα».

Μάλιστα, επισημαίνουν πως στηρίζουν την προσπάθειά του Κρίτωνα Αρσένη για τη διασφάλιση της τήρησης της υπάρχουσας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία των κητωδών από τις εξορυκτικές δραστηριότητες και αναφέρουν πως εδώ και ένα μήνα έχουν θέσει το ευρύτερο ζήτημα της έλλειψης επαρκούς νομοθετικού πλαισίου για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων γενικότερα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν ο ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος επισημαίνει την ασυμβατότητα των ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης με την υπό διαμόρφωση ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι εξαπολύουν δριμεία επίθεση στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη λέγοντας πως «επιμένει στην αξιοποίηση των θρυλούμενων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων με κάθε κόστος, αναγορεύοντας αναπτυξιακές νοοτροπίες και προτεραιότητες των δεκαετιών 60-70 σε αυτονόητη ελπίδα διεξόδου από την κρίση».

«Η χώρα δεν αντέχει άλλους μεγαλεπήβολους αναπτυξιακούς «μονοδρόμους». Σχέδιο χρειάζεται που να αξιοποιεί τα αδιαμφισβήτητα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Και στον ενεργειακό τομέα αυτά βρίσκονται πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι-Πράσινοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ