Ολάντ: Ψάχνουμε λύσεις για να παρακαμφθεί από τα Κοινοβούλια η επιμήκυνση

«Παραθυράκι» ψάχνουν οι ευρωπαίοι για να αποφευχθεί ο κίνδυνος νέου κωλύματος με την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα, καθώς, ο πρόεδρος της Γαλλίας δήλωσε ότι αναζητούνται «τεχνικές μέθοδοι» για να μην φθάσει το ζήτημα της επιμήκυνσης μέχρι τα Κοινοβούλια των χωρών της Ενωσης.

Ο Φρανσουά Ολάντ παραδέχθηκε ότι το ερώτημα του πως να δοθεί μια χρονική επιμήκυνση στην Ελλάδα εξακολουθεί να βασανίζει τους εταίρους, καθώς δεν φέρονται διατεθιμένοι να βάλουν επιπλέον χρήματα.

«Παραμένει ένα ερώτημα που δεν τίθεται μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο ΔΝΤ και στους Ευρωπαίους: Πώς να δοθεί μια χρονική επιμήκυνση στην Ελλάδα χωρίς να κοστίσει οτιδήποτε στα κράτη και χωρίς να βάλει πρόσθετα χρήματα το ΔΝΤ. Είμαστε εμπρός σε αυτήν την εξίσωση αυτόν τον καιρό και θα εργασθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση τις επόμενες μέρες με τους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών» υποστήριξε ο γάλλος πρόεδρος.

«Στόχος είναι να βρεθούν οι τεχνικές μέθοδοι, ώστε να μη χρειασθεί να περάσουμε από τα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών χωρών θέμα για υποστήριξη της Ελλάδας. Να μπορέσουμε να βρούμε τεχνικούς τρόπους επαναχρηματοδότησης, ώστε να δοθούν στην Ελλάδα τα 31 δισ. που περιμένει χωρίς να διακινδυνεύσουμε τις αρχές που θα πρέπει να παραμείνουν ως αρχές στη Γερμανία, στη Γαλλία και στις άλλες χώρες. Έφθασε όμως ο χρόνος για να το κάνουμε» κατέληξε ο κ. Ολάντ.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας επισήμανε την ανάγκη να εκφαστεί και έμπρακτα η αλληλεγγύη των εταίρων προς την Ελλάδα η οποία έπραξε τα αναμενόμενα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ