Σόιμπλε: Yπό συζήτηση η συγχώνευση των τριών δόσεων του δανείου της Ελλάδας - iefimerida.gr

Σόιμπλε: Yπό συζήτηση η συγχώνευση των τριών δόσεων του δανείου της Ελλάδας

Σόιμπλε: Yπό συζήτηση η συγχώνευση των τριών δόσεων του δανείου της Ελλάδας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οτι είναι υπαρκτό το σενάριο να συγχωνευθούν και να δοθούν μονομιάς οι τρεις δόσεις του δανείου της Ελλάδας (περίπου 44 δισ. ευρώ) επιβεβαίωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως είναι κάτι το οποίο βρίσκεται υπό συζήτηση.

Ο κ. Σόιμπλε από τη δική του πλευρά τόνισε πως θεωρεί πως η μονομιάς καταβολή των τριώ δόσεων είναι κάτι το οποίο είναι «απαραίτητο, προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πιστωτών, των επενδυτών και των αγορών προς την Ελλάδα».

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι προκειμένου να συμβεί αυτό, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας πιο αυστηρός ελεγκτικός μηχανισμός. Για τον μηχανισμό αυτό, όπως είπε, συνεχίζεται η διαπραγμάτευση

Το σενάριο για την εφάπαξ καταβολή των τριών δόσεων που φθάνει συνολικά στα 44 δισ. ευρώ αποκάλυψε η εφημερίδα Bild, αποδίδοντάς το σε κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Bild, η δόση θα περιλαμβάνει τα 31,3 δισ. ευρώ του β΄ τριμήνου, καθώς και τις δόσεις ύψους 5 δισ. ευρώ και 8,3 δισ. ευρώ για το γ΄ και το δ΄ τρίμηνο.

Την είδηση αναμετέδωσε και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ενώ όταν ρωτήθηκε σχετικά ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως είναι κάτι το οποίο προσπαθούμε, χωρίς να το έχουμε δέσει.

Από την πλευρά του το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δια της εκπροσώπου του Μαριάννε Κότχε, περιορίστηκε στο να πει πως «οι συζητήσεις για την Ελλάδα συνεχίζονται» και προσέθεσε ότι «αποφάσεις για ερωτήματα αναφορικά με τη χρηματοδότηση αναμένονται, αυτό αφορά και τις λεπτομέρειες των καταβολών που προβλέπονται στο πρόγραμμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ