Ιδρύθηκε στην Τεργέστη η «Χρυσή Αυγή» της Ιταλίας - iefimerida.gr

Ιδρύθηκε στην Τεργέστη η «Χρυσή Αυγή» της Ιταλίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιδρύθηκε η ιταλική «Χρυσή Αυγή», η επονομαζόμενη «Alba Dorata», στην Τεργέστη της Ιταλίας από έναν 44χρονο ακροδεξιό, τον Αλεσάντρο Γκαρντόσι, με σημαία παρόμοια αυτής του ελληνικού ακροδεξιού κόμματος.

Την είδηση αποκάλυψαν η ηλεκτρονική ιταλική έκδοση της εφημερίδας Huffington Post και μία εκπομπή της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai Uno. Τα μέλη του συγκεκριμένου ακροδεξιού κινήματος ζητούν την επιστροφή στη λιρέτα και την άμεση απέλαση των ξένων κρατουμένων από τις ιταλικές φυλακές, ενώ εξυμνούν τον ιταλό δικτάτορα, Μπενίτο Μουσολίνι.

Τα σύμβολα που έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο έχουν μεγάλη ομοιότητα με εκείνα της Χρυσής Αυγής, ενώ δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί αν η όλη πρωτοβουλία θα περιοριστεί στην περιοχή της Τεργέστης ή θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ιταλία.

«Με εκστρατεία εγγραφών μέσω Twitter, Facebook και με ειδικό ιστότοπο παρουσιάστηκε επίσημα ένα παρακλάδι του εξτρεμιστικού ελληνικού κόμματος» γράφει ο δημοσιογράφος Μάρκο Πάσκουα στη huffingtonpost.it.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για συμμετοχή Ελλήνων στην Alba Dorata αλλά σύμφωνα με τη huffingtonpost.it ο ιδρυτής της Alba Dorata φέρεται να έχει από παλιά σχέσεις με την ελληνική Χρυσή Αυγή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ