Ξεκίνησε η εκταφή του Γιασέρ Αραφάτ - Θα ερευνήσουν τα σενάρια δολοφονίας - iefimerida.gr

Ξεκίνησε η εκταφή του Γιασέρ Αραφάτ - Θα ερευνήσουν τα σενάρια δολοφονίας

Ξεκίνησε η εκταφή του Αραφάτ - Θα ερευνήσουν τα σενάρια δολοφονίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησαν οι εργασίες εκταφής της σορού του ηγέτη της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης Γιασέρ Αραφάτ, προκειμένου να μελετηθεί η σωρός του και να διαπιστωθεί αν ο θάνατός του οφείλεται σε δολοφονία.

Οι Παλαιστίνιοι άρχισαν σήμερα τις εργασίες στο Μαυσωλείο του Παλαιστίνιου Ηγέτη, όπως ανακοίνωσε πηγή προσκείμενη στην οικογένεια: « Άρχισαν σήμερα να σπάνε το τσιμέντο και τις πέτρες στο μαυσωλείο και οι εργασίες θα συνεχιστούν για τουλάχιστον 15 ημέρες»

Ο παλαιστίνιος πρόεδρος πέθανε στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2004, ωστόσο τους τελευταίους μήνες ενισχύθηκαν τα σενάρια περί δολοφονίας, όταν εργαστήριο της Λωζάνης εντόπισε ραδιενεργό πολώνιο στα προσωπικά του είδη.

Έπειτα από αυτό, η χήρα του Αραφάτ, Σούχα, κατέθεσε μήνυση στις γαλλικές Αρχές ζητώντας διεξαγωγή έρευνας και οι Γάλλοι δικαστές ερευνούν το ενδεχόμενο πιθανής δολοφονίας του. Ήδη τρεις Γάλλοι εμπειρογνώμονες αλλά και μια ομάδα Ελβετών ειδικών βρίσκονται στη Ραμάλα επιβλέποντας την εκταφή της σορού του Αραφάτ, προκειμένου να πάρουν δείγματα ιστών και να εξετάσουν το ενδεχόμενο θανατηφόρας μόλυνσης με ραδιενέργεια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ