Όταν ο 007 ανατίναξε την Άστον Μάρτιν - Η αλήθεια πίσω από την επίμαχη σκηνή [εικόνες] - iefimerida.gr

Όταν ο 007 ανατίναξε την Άστον Μάρτιν - Η αλήθεια πίσω από την επίμαχη σκηνή [εικόνες]

Όταν ο 007 ανατίναξε την Άστον Μάρτιν - Η αλήθεια πίσω από την επίμαχη σκηνή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καρδιά των θαυμαστών της Άστον Μάρτιν «σφίχτηκε» στην ταινία Skyfall όταν το γνωστό μοντέλο αυτοκινήτου του 1960 και σήμα κατατεθέν του πράκτορα 007 ανατινάχτηκε μπροστά στα μάτια τους. Καταστράφηκε στα αλήθεια όμως;

Στην τελευταία ταινία, φαίνεται πως ο Μποντ κυριολεκτικά καταστρέφει οποιαδήποτε ανάμνηση από την καριέρα και την παιδική του ζωή, ωστόσο δε πίστευε κανείς ότι θα ανατίναζε στα αλήθεια και μία πραγματική ρέπλικα της Άστον Μάρτιν, ρίχνοντας όμως μία ματιά στα παρασκήνια διαπιστώνουμε με ανακούφιση ότι δεν το έκανε και τον βοήθησε η τεχνολογία σ'αυτό

Πώς γυρίστηκε λοιπόν η επίμαχη σκηνή της καταστροφής του ιστορικού μοντέλου; Όταν η παραγωγή του Skyfall αποφάσισε την πλήρη καταστροφή της κλασσικής Aston Martin DB5 του 1960, οι δημιουργοί της ταινίας δεν χρησιμοποίησαν απλώς γραφικά υπολογιστών, αλλά πήγαν την τεχνολογία ένα βήμα παραπέρα.

Το κινηματογραφικό στούντιο υπέγραψε συμβάσεις για παροχή υπηρεσιών με την εταιρία 3D εκτυπωτών Voxeljet και κατασκεύασαν αντίγραφα της Άστον Μάρτιν σε έναν θηριώδη βιομηχανικό 3D εκτυπωτή ο οποίος δημιούργησε ένα μοντέλο της Άστον Μάρτιν σε κλίμακα 1:03 επιτρέποντας στον Τζειμς Μποντ να το κάνει θρύψαλα με ελαφριά καρδιά.

Τα 18 κομμάτια που «τυπώθηκαν» στάλθηκαν σε μοντελιστές στο Λονδίνο για να συναρμολογηθούν, να βαφτούν και να εφοδιαστούν με τρύπες από σφαίρες. Τώρα, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι ξέροντας ότι καμία Aston Martin δεν «τραυματίστηκε» κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Όταν ο 007 ανατίναξε την Άστον Μάρτιν - Η αλήθεια πίσω από την επίμαχη σκηνή [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Όταν ο 007 ανατίναξε την Άστον Μάρτιν - Η αλήθεια πίσω από την επίμαχη σκηνή [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ