«Στο σφυρί» 200 έργα ελλήνων ζωγράφων του 20ου αίωνα [κατάλογος] - iefimerida.gr

«Στο σφυρί» 200 έργα ελλήνων ζωγράφων του 20ου αίωνα [κατάλογος]

«Στο σφυρί» 200 έργα ελλήνων ζωγράφων του 20ου αίωνα στο Παρίσι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Παρίσι, στις 27 Νοεμβρίου, από τον οίκο PIASA θα διοργανωθεί η πρώτη δημοπρασία έργων ελληνικής τέχνης του 20ου αιώνα.

Συγκεκριμένα, στις 27 Νοεμβρίου πρόκειται να βγουν «στο σφυρί» 200 έργα προερχόμενα

Η πρώτη δημοπρασία έργων ελληνικής τέχνης του 20ου αιώνα, πρόκειται να οργανωθεί στο Παρίσι από τον οίκο PIASA στις 27 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για 200 περίπου έργα προερχόμενα από γαλλικές και ελληνικές ιδιωτικές συλλογές. Ολα είναι δημιουργίες ελλήνων ζωγράφων και γλυπτών που εγκαταστάθηκαν στο Παρίσι τον 20ο αιώνα.

Μεταξύ των έργων που θα δημοπρατηθούν είναι του Νικηφόρoυ Λύτρα, του Κωνσταντίνου Παρθένη, του Γιάννη Τσαρούχη, του Γιώργου Γουναρόπουλου, της Μαρίνας Καρέλλα, του Αλέκου Φασιανού, του Μέμου Μακρή, του Δημήτρη Μυταρά, του Γιάννη Μόραλη.

Εν όψει της δημοπρασίας αυτής, τα έργα πρόκειται να εκτεθούν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» στην Αθήνα για ένα διήμερο και η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό, την Τρίτη 13 Νοεμβρίου από τις 14:00 έως 17:00 και την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου από τις 11:00 έως τις 17:00.

Για τη δημοπρασία αυτή έχει ήδη εκδοθεί ένας δίγλωσσος κατάλογος (γαλλικός και ελληνικός), ο οποίος είναι διαθέσιμος εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ