Κυριαρχία των Κενυατών στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας - iefimerida.gr

Κυριαρχία των Κενυατών στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Κυριαρχία των Κενυατών στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Κενυάτης Ράιμοντ Μπετ ήταν ο νικητής του 30ου Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, αφήνοντας στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα τους συμπατριώτες του Πολ Κοσγκέι και Άλεξ Κιρούι.

Ο Μπετ, ο οποίος ήταν ο νικητής του Μαραθωνίου της Αθήνας και το 2010, τερμάτισε σε χρόνο δύο ώρες, έντεκα λεπτά και 35 δευτερόλεπτα. Η επίδοσή του αποτελεί ρεκόρ αγώνα, καταρρίπτοντας τον χρόνο του περσινού νικητή, Αμπντελκερίμ Μπούμπκερ με 2:11.39.

Πρώτος Έλληνας ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης του Τρίτωνα Χαλκίδας με χρόνο 2:21.56, καταλαμβάνοντας την ένατη θέση στη γενική κατάταξη, ενώ ήταν ο νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ο Χριστόφορος Μερούσης του Βροντάδου Χίου ήταν δεύτερος με 2:22.10 και τρίτος ο Γιώργος Καραβίδας της ΑΕΚ με 2:27.17.

Νικήτρια στις γυναίκες ήταν η Κονσαλάτερ Τσεμτάι Γιαντάα από την Κένυα με επίδοση 2:40:00, δεύτερη ήταν η Σβιτλάνα Στάνκο από την Ουκρανία με χρόνο 2:40:07, ενώ τρίτη τερμαισε η Βιόλα Τσελάνγκατ Κιμέτο από την Κένυα με 2:40:28. Πρώτη Ελληνίδα στη γενική κατάταξη (4η) και νικήτρια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ήταν η Μάγδα Γαζέα του ΑΓΕ Ζακύνθου με 2:44.42. Δεύτερη και όγδοη στη γενική κατάταξη ήταν η Ντενίζ Δημάκη με 2:50.42 και τρίτη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και ένατη στη γενική, η Δήμητρα Ιορδανίδου με 2:51.27.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αθήνα Κλασικός Μαραθώνιος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ