Ελ Εριάν της PIMCO: Φοβάμαι μην γίνει Αίγυπτος η Ελλάδα - iefimerida.gr

Ελ Εριάν της PIMCO: Φοβάμαι μην γίνει Αίγυπτος η Ελλάδα

Ελ Εριάν της PIMCO: Φοβάμαι μην γίνει Αίγυπτος η Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρκετά προβληματισμένος από τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά της ανεργίας εμφανίζεται ο επικεφαλής της PIMCO Μοχάμεντ Ελ Εριάν που υπογραμμίζει πως τα στοιχεία θα είναι χειρότερα στο μέλλον.

«Θα έπρεπε να νιώθουμε ένα μείγμα λύπης και αυξανόμενης ανησυχίας μετά τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα» γράφει χαρακτηριστικά στο άρθρο του που δημοσιεύεται στο CNBC.

Όπως αναφέρει, αν παραμείνουν σε αυτό το επίπεδο τα ποσοστά ανεργίας (25,4% σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΕΛ.ΣΤΑΤ.) η κοινωνία θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρό πλήγμα και δεν θα μπορεί να αποκλειστεί μια βίαιη κοινωνική αναταραχή.

«Αρκετοί παρατηρητές πιστεύουν ότι είναι πολύ κοντά στο σημείο όπου η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να χάσει τον έλεγχο της χώρας. Οι πρόσφατες εμπειρίες στην Αίγυπτο και την Τυνησία έχουν δείξει ότι, ένα κίνημα νεολαίας μπορεί να πετύχει πολλά, ειδικά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διευκολύνουν τον συντονισμό των κινητοποιήσεων» επισημαίνει, θέλοντας να προλάβει επικίνδυνες καταστάσεις.

Κλείνοντας το άρθρο του, ο Ελ Εριάν αναφέρει: «Η ελληνική τραγωδία θα μας συνοδεύει για αρκετό ακόμα καιρό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αίγυπτος Τυνησία PIMCO Μοχάμεντ Ελ Εριάν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ