Aντζελα Γκερέκου, η ντίβα του ΠΑΣΟΚ που έγινε αντάρτισσα - iefimerida.gr

Aντζελα Γκερέκου, η ντίβα του ΠΑΣΟΚ που έγινε αντάρτισσα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκοβε την ανάσα σε κάθε εμφάνισή της στη Βουλή. Στα Συνέδρια οι πασόκοι τις ζητούσαν αυτόγραφο. Ορισμένοι έβλεπαν στο πρόσωπό της τον πρώην μύθο Τόλη Βοσκόπουλο. Η «εκλεκτή» του Γιώργου Παπανδρέου, πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, 8 χρόνια βουλευτής Κέρκυρας, η ωραία Αντζελα διεγράφη χθες από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ κάνοντας την έκπληξη : καταψήφισε τα μέτρα του Μνημονίου 3!

Η Άντζελα Γκερέκου, αρχιτέκτων, ηθοποιός και πολιτικός, όπως γράφει στο βιογραφικό της, υπήρξε, κατά γενική ομολογία, συνεπέστατη βουλευτής την προηγούμενη οκταετία. Η παρουσία της στη Βουλή ήταν αξιοπρεπής και οι παρεμβάσεις της οξυδερκείς. Δεν δημιούργησε ποτέ εσωκομματικά προβλήματα, παρέμεινε απρόσιτη φροντίζοντας τον προσωπικό της μύθο της «θεάς» και της πρώην ντίβας που εγκατέλειψε την καριέρα της για να γίνει βουλευτής. Ποτέ δεν έδωσε λαβή για σχόλια αρνητικά, με εξαίρεση τρία γεγονότα :

1. Το 2009, μόλις ο Γιώργος Παπανδρέου κέρδισε τις εκλογές διόρισε αμέσως το Πολιτικό Συμβούλιο, το ανώτερο κομματικό όργανο του ΠΑΣΟΚ, και τοποθέτησε εκεί την Αντζελα Γκερέκου. Οι ορθόδοξοι πασόκοι έβγαλαν φλύκταινες. Το γεγονός ότι η Αντζελα δεν είχε κολλήσει ποτέ κομματικά ένσημα πριν τοποθετηθεί στο Πολιτικό Συμβούλιο έδωσε λαβή για πικρόχολα σχόλια που έφτασαν ορισμένες φορές ως την κακοήθεια.

2. Η ωραία Αντζελα διορίστηκε από τον πρώην Πρωθυπουργό υφυπουργός Πολιτισμού. Η κίνηση αυτή θεωρήθηκε από τους ακριφνείς πασόκους ένδειξη σκανδαλώδους ευνοιοκρατίας. Ηταν λανθασμένη η εκτίμηση. Η κυρία Γκερέκου τίμησε τον τίτλο της υφυπουργού Πολιτισμού και η παρουσία της στην κυβέρνηση ήταν θετική. Λέγεται ότι στα ταξίδια που έκανε στο εξωτερικό ως υφυπουργός την περίμεναν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι με τα κόκκινα χαλιά! Η ομορφιά και η λάμψη της, συνδιασμένα με τους χαμηλούς τόνους «σύσφιξαν» τις σχέσεις της κυρίας Γκερέκου με τους τουρ οπερέιτορς.

3. Σκάνδαλο Τόλη Βοσκόπουλου. Στις 17 Μαΐου 2010 ξέσπασε σκάνδαλο μετά από δημοσίευμα εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο ο Τόλης Βοσκόπουλος χρωστούσε στην ΙΓ' ΔΟΥ Αθηνών περίπου 5,5 εκατομμύρια ευρώ καθώς δεν έχει πληρώσει φόρο εισοδήματος από το 1993. Η Αντζελα Γκερέκου παραιτήθηκε από υφυπουργός επικαλούμενη λόγους ευθιξίας και τα σχόλια που ακολούθησαν για τον σύζυγό της και τις πρακτικές που ακολουθούσε δεν ήταν ιδιαίτερα τιμητικές.

Ποια είναι η Αντζελα Γκερέκου

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα στις 15 Απριλίου 1959. Έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης και ηθοποιία στην Ακαδημία Θεατρικών Σπουδών του Λονδίνου. Με τον Τόλη Βοσκόπουλο έκανε έναν από τους πιο πολύκροτους γκλαμουράτους γάμους της Ελλάδας στις 2 Αυγούστου 1996 και απέκτησαν το 2001 μια κόρη, την Μαρία.

Είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 2004. Κέρδισε την έδρα στην Κέρκυρα παρότι ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης την τοποθέτησε υποψήφια λίγες ημέρες πριν τις εκλογές. Εκλεψε την παράσταση και κέρδισε άνετα την έδρα στη θέση του πρώην υπουργού Γιώργου Δρυ. Κακόβουλοι ισχυρίζονται ότι η ωραία Κερκυραία υπήρξε γενναιόδωρη απέναντι σε όσους την στήριξαν εκλογικά και φρόντιζε πάντα τους «ανθρώπους» της.

Η Άντζελα Γκερέκου έχει στο ενεργητικό της και μια σημαντική καριέρα στην ηθοποιία. Εντάχθηκε και μαθήτευσε στην ομάδα του Ιταλού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελίνι. Πρωταγωνίστησε στην ελληνοβρεταννική παραγωγή «Το κορίτσι της Μάνης», η οποία παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ των Καννών. Έχει ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο και έχει συνεργαστεί με πολλούς και σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες. Αλησμόνητο έχει μείνει το τραγούδι του Τόλη «Αυτοκολλητάκι μου», σε περίοδο μεγάλων ερώτων του ζεύγους, το οποίο η Αντζελα τραγούδησε και μαζί του στη σκηνή, με αποκαλυπτική εμφάνιση.

Φήμες για διαζύγιο

Η περιπέτεια του Τόλη Βοσκόπουλου με την εφορία και τα χρέη πυροδότησαν φήμες για χωρισμό του ζευγαριού. Η ίδια το διέψευσε μιλώντας στην Ελενα Κατρίτση στην εκπομπή «Προσωπικά»:
«Στηρίζω τον άνθρωπό μου, στηρίζω την οικογένειά μου» είπε.

«Εχουμε περάσει δύσκολες στιγμές... Είναι γνωστό σε όλους ότι η υγεία του Τόλη πέρασε από πολύ δύσκολα στάδια, αλλά ευτυχώς είναι όλα καλά. Τον ξέρετε τον Τόλη, δεν είναι μυστικό πόσο ευαίσθητος είναι και ως καλλιτέχνης και ως άνθρωπος, και πέρασε δύσκολα... Είναι προσωπική μου επιλογή να είμαι εκεί, να είμαι δίπλα του, δίπλα σε αυτόν, δίπλα στο παιδί, δίπλα στην οικογένεια».

Οσο για τη δικαστική ιστορία του Τόλη, που απασχόλησε το πανελλήνιο, αποκάλυψε πως βρίσκεται στο τέλος της. «Η ιστορία είχε ήδη πάρει τον δικό της δικαστικό δρόμο πριν δημιουργηθεί το θέμα. Αυτή η δύσκολη και οδυνηρή ιστορία για τον Τόλη και για όλους μας βρίσκεται πιο κοντά στο τέλος. Και πρέπει να πω πως ήταν πολυεπίπεδη και πολύπλευρη, διότι αφορά και μια οικογένεια. Ευτυχώς, στάθηκα στα πόδια μου πολύ γρήγορα, γιατί έπρεπε να στηρίξω την οικογένειά μου. Είμαι παρούσα πολιτικά και αυτό σημαίνει ότι τα εμπόδια μάς κάνουν πιο δυνατούς...» είπε η όμορφη βουλευτής.

Γιατί ψήφισε όχι στα μέτρα

Η ευαισθησία της ως πρώην υφυπουργός Πολιτισμού την ώθησε να πει «όχι» στα μέτρα και να διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ. Οπως εξήγησε η ίδια σε ανακοίνωσή της διαφώνησε σχετικά με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του ν. 710/1977 περί της άσκησης του επαγγέλματος των ξεναγών οι οποίες περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομιών:

«Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις επιχειρείται, απαίδευτα και εν κρυπτώ, η κατάργηση του διακριτού, αναγνωρισμένου από την Ε.Ε. επαγγέλματος του ξεναγού. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη να βελτιωθεί η προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης σε αποφοίτους σχολών κλασσικών σπουδών με περιορισμένες επαγγελματικές επιλογές, σε μια περίοδο υψηλής ανεργίας σε νέους και πτυχιούχους πανεπιστημίου. Μια τέτοια δυνατότητα, ωστόσο, δε μπορεί να ρυθμιστεί δίχως να λαμβάνονται υπόψη οι ελάχιστες απαιτήσεις για την εκπαίδευση των ξεναγών, όπως αυτές ορίζονται στο ευρωπαϊκό πρότυπο EN 13809 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τυποποίησης» έγραψε.

Τι θα κάνει τώρα

Η ίδια είναι διακριτική και δεν αποκαλύπτει τις προθέσεις για το μέλλον. Θεωρείται μάλλον απίθανο να μεταπηδήσει σε άλλο κόμμα. Ανθρωποι του περιβάλλοντός της ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει ούτε στα εσωκομματικά δρώμενα αμφισβήτισης του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η διαγραφή της την εξόργισε αλλά δεν πρόκειται να εκδηλώσει δημόσια τον θυμό της.

Οι ίδιοι άνθρωποι, ωστόσο, αναφέρουν ότι αν ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την καλέσει να συμμετάσχει σε πολιτικές εξελίξεις τότε θα το σκεφθεί θετικά διότι η πολιτική την ενδιαφέρει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ