Η ΕΛ.ΑΣ «θωρακίζει» Αθήνα και Βουλή – Φόβοι για επεισόδια στα συλλαλητήρια - iefimerida.gr

Η ΕΛ.ΑΣ «θωρακίζει» Αθήνα και Βουλή – Φόβοι για επεισόδια στα συλλαλητήρια

Η ΕΛ.ΑΣ «θωρακίζει» Αθήνα και Βουλή – Φόβοι για επεισόδια στα συλλαλητήρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεύτερη ημέρα απεργιών και κινητοποιήσεων από τα συνδικάτα, τα οποία σχεδιάσουν το απόγευμα να περικυκλώσουν το Κοινοβούλιο σε μία προσπάθεια – αντίδραση στα μέτρα που σχεδιάζει να ψηφίσει η κυβέρνηση και η ΕΛ.ΑΣ έχει λάβει αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας μετατρέποντας την Αθήνα φρούριο.

Εξω από το Κοινοβούλιο θα στηθεί ο μεταλλικός φράχτης, ενώ μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη θα τοποθετηθούν σειρές από κιγκλιδώματα προκειμένου να αποτρέψουν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στη Βουλή. Παράλληλα διμοιρίες των ΜΑΤ θα ενισχύουν την... περίφραξη, ενώ έχουν εντολή να να μην αφήσουν κανένα να πλησιάσει το Κοινοβούλιο.

Από νωρίς άνδρες των ομάδων ΔΙ.ΑΣ και Δέλτα θα πραγματοποιούν συνεχείς περιπολίες και θα πραγματοποιούν ελέγχους σε περαστικούς. Και σε αυτή την περίπτωση θα εφαρμοστεί το μέτρο των προληπτικών προσαγωγών, ενώ καθ΄ όλη τη διάρκεια των συλλαλητηρίων οι περιπολίες θα συνεχίζονται σε όλα τα «επικίνδυνα» σημεία – ορμητήρια των κουκουλοφόρων όπως τα Εξάρχεια, προκειμένου να τους προλάβει πριν φτάσουν στο Σύνταγμα.

Την ίδια στιγμή σε κομβικά σημεία του κέντρου θα βρίσκονται κλούβες της Αστυνομίας και διμοιρίες των ΜΑΤ σε πλήρη ετοιμότητα για άμεση επέμβαση.

Οι υδροφόρες, οι οποίες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, αναμένεται να είναι με αναμμένες τις μηχανές, έτοιμες να βγουν στους δρόμους της Αθήνας και να σταματήσουν τυχόν επεισόδια.

Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός καθώς υπάρχουν φόβοι πως το απόγευμα και το βράδυ θα είναι δύσκολα στην Αθήνα, αφού οι αντιδράσεις για τα μέτρα θα είναι πολύ δυναμικές και δεν θα έχουν καμία σχέση με τις χθεσινές, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν σημειώθηκε το παραμικρό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ