Τον Ιανουάριο επιστρέφει το Megaupload με την ονομασία Mega - iefimerida.gr

Τον Ιανουάριο επιστρέφει το Megaupload με την ονομασία Mega

Τον Ιανουάριο επιστρέφει το Megaupload με την ονομασία Mega
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη νέα υπηρεσία online αποθήκευσης αρχείων «Mega» ανακοίνωσε ο Kim Dotcom μέσω του λογαριασμού του στο Twitter . Αυτή θα δίνει στους χρήστες τον άμεσο έλεγχο των αρχείων τους, ενώ παράλληλα, θα τους θέτει προ των ευθυνών τους καθώς θα καθίστανται άμεσα υπεύθυνοι για το περιεχόμενό των αρχείων που θα αποθηκεύουν.

Η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη στους χρήστες στα τέλη του Ιανουαρίου του 2013 και όπως δήλωσε ο Dotcom «Το νέο Mega δεν θα απειλείται από τους εισαγγελείς των ΗΠΑ», εννοώντας πως η νέα υπηρεσία δεν θα παραβιάζει την αμερικανική νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι χρήστες θα είναι άμεσα υπεύθυνοι για τα αρχεία που ανεβάζουν, ενώ σε περίπτωση που διαπιστωθεί πως κάποιος ανεβάζει περιεχόμενο που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, οι ίδιες οι δισκογραφικές ή τα στούντιο θα μπορούν να τα σβήνουν.

Οπως εξήγησε ο Dotcom «οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων θα μπορούν να αφαιρούν άμεσα τυχόν παράνομο υλικό ακόμα και να αποκτούν άμεση πρόσβαση διαγραφής, μόνο εάν συμφωνήσουν να μην μας κρίνουν υπεύθυνους για τις πράξεις των χρηστών μας».

Το Mega αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 20 Ιανουαρίου του 2013, δηλαδή λίγο πριν την προγραμματισμένη ακρόαση του Dotcom για την εκδοσή του στις ΗΠΑ.

O ίδιος και οι άλλοι ιδρυτές του Megaupload αντιμετωπίζουν διώξεις για online πειρατεία, εκβιασμό και ξέπλυμα χρήματος.

Οι αμερικανικές αρχές θεωρούν ότι ο Dotcom είναι άμεσα υπεύθυνος για το παράνομο περιεχόμενο που είχε ανέβει στην ιστοσελίδα του ενώ υποστηρίζουν ότι κέρδισε πάνω από 175 εκατ. δολάρια από παράνομες δραστηριότητες.

Η υπηρεσία σταμάτησε τη λειτουργία της τον Ιανουάριο του 2012, ενώ ήδη είχε ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες κάθε ημέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ