Φονικό το πέρασμα του τυφώνα Σάντι από τις ΗΠΑ - Στους 27 οι νεκροί - iefimerida.gr

Φονικό το πέρασμα του τυφώνα Σάντι από τις ΗΠΑ - Στους 27 οι νεκροί

Φονικό το πέρασμα του τυφώνα Σάντι από τις ΗΠΑ - Στους 27 οι νεκροί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στους 27 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί σε ΗΠΑ που άφησε στο πέρασμά του ο τυφώνας Σάντι που «δέρνει» τις τελευταίες ώρες την Αμερική.

Στη Νέα Υόρκη οι νεκροί υπολογίζονται στους 15, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι βρήκαν το θάνατο στην πολιτεία του Κονέκτικατ.

Άλλα τρία θύματα καταγράφηκαν στην Πολιτεία του Νιού Τζέρσεϊ - μεταξύ των οποίων ένας πατέρας και μια μητέρα, που συνεθλίβησαν όταν δέντρο έπεσε πάνω στο αυτοκίνητό τους, όπου μετέβαιναν και τα δύο τους παιδιά, τα οποία διεσώθησαν χωρίς τραύματα.

Στην Πενσιλβάνια έχασαν τη ζωή τους τέσσερα άτομα, μία γυναίκα σκοτώθηκε από πτώση δέντρου στο Μέριλαντ, ενώ στη Δυτική Βιρτζίνια - όπου σημειώνεται πυκνή χιονόπτωση - μία 48χρονη βρήκε τον θάνατο σε δυστύχημα με φορτηγό.

Άλλη μία γυναίκα, μέλος του πληρώματος του τρικάταρτου HMS Bounty, το οποίο βυθίσθηκε ανοικτά της Βορείου Καρολίνας, υπέκυψε σε νοσοκομείο, ενώ ο κυβερνήτης του ιστιοφόρου αγνοείται ακόμη.

Εκτός των συνόρων των ΗΠΑ, στον Καναδά, όπου έχουν αρχίσει να γίνονται αισθητές οι επιπτώσεις του Σάντι, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της χτυπημένη από απομεινάρια που παρέσυραν οι σφοδροί άνεμοι, σύμφωνα με την αστυνομία του Τορόντο.

Ο Ομπάμα ματαίωσε όλες τις προγραμματισμένες για την Τετάρτη προεκλογικές του εμφανίσεις

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ματαίωσε όλες τις αυριανές προεκλογικές του εμφανίσεις και θα παραμείνει στην Ουάσιγκτον για να συντονίσει τις επιχειρήσεις των ομοσπονδιακών αρχών μετά το πλήγμα του κυκλώνα Σάντι.

Η Νέα Υόρκη μετρά τις πληγές της

Όσον αφορά τις υπηρεσίες στη μεγαλούπολη της Νέας Υόρκης, ο δήμαρχός της Μάικλ Μπλούμπεργκ δήλωσε σήμερα πως η λειτουργία του υπογείου σιδηροδρόμου της δεν προβλέπεται να επαναληφθεί για ακόμη τέσσερις με πέντε ημέρες, αλλά πρόσθεσε πως σήμερα ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να λειτουργήσει σε περιορισμένη κλίμακα το δίκτυο λεωφορείων, και από αύριο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Παράλληλα, ο δήμαρχός δήλωσε πως τρείς από τις γέφυρες που συνδέουν το Μανχάταν με το Μπρούκλιν θα ανοίξουν από αύριο. Πρόκειται για τις γέφυρες Μπρούκλιν, Μανχάταν και Ουΐλιαμσμπεργκ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει την Τετάρτη η Γουόλ Στριτ

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο εξέφρασε τη «συγκρατημένη αισιοδοξία» του ότι από αύριο ενδέχεται να επαναλειτουργήσει το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, το οποίο παρέμεινε σήμερα κλειστό λόγω των εκτάκτων συνθηκών.

Ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε σήμερα πως συζήτησε με τον υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ την πιθανότητα «να επιταχυνθεί η επιστροφή της Γουόλ Στριτ στην ομαλότητα» και δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος για το γεγονός ότι αύριο θα λειτουργήσει εκ νέου» η Γουόλ Στριτ.

Διέκοψαν τη λειτουργία τους τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες

Η λειτουργία τριών πυρηνικών αντιδραστήρων στο βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ διακόπηκε, ενώ μειώθηκε η παραγωγή ακόμη δύο, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, κυρίως στην πολιτεία του Νιου Τζέρσεϊ, μια από αυτές που επλήγησαν περισσότερο από το φαινόμενο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ