Η Goldman Sachs αναβάθμισε έμμεσα την ελληνική οικονομία! - iefimerida.gr

Η Goldman Sachs αναβάθμισε έμμεσα την ελληνική οικονομία!

Η Goldman Sachs αναβάθμισε έμμεσα την ελληνική οικονομία!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μία άνευ προηγουμένου κίνηση η Goldman Sachs υιοθέτησε μικρότερο «ασφάλιστρο κινδύνου» για την Ελλάδα, αναβαθμίζοντας εμμέσως την ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα, στην έκθεσή του για την μετοχή του ΟΠΑΠ, ο αμερικανικός οίκος αιτιολογεί την αύξηση της τιμής στόχου για τον τίτλο, σημειώνοντας πως αυτή «αντανακλά το μικρότερο ασφάλιστρο κινδύνου της χώρας».

Με αυτή την κίνηση η Goldman Sachs γίνεται ο πρώτος οίκος που μειώνει τον κίνδυνο μιας ελληνικής χρεοκοπίας και θεωρείται εξαιρετικά σημαντική από τους οικονομικούς αναλυτές καθώς τις «συστασεις» του οίκου εμπιστεύονται πολλοί άλλοι οίκοι και κραταιοί επενδυτές.

Επιπρόσθετα η κίνηση αυτή της Gοldman Sachs έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης έκθεσής της, με ημερομηνία 10 Οκτωβρίου, όταν ο οίκος είχε τονίσει πως η λιτότητα στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα όρια και πως κάθε επιπλέον «δόση λιτότητας» ή νέο μέτρο θα αποδειχθεί αντιπαραγωγικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ