Αυτοί είναι οι 60 πιο φιλέλληνες Γερουσιαστές των ΗΠΑ σύμφωνα με την ΑΧΕΠΑ - iefimerida.gr

Αυτοί είναι οι 60 πιο φιλέλληνες Γερουσιαστές των ΗΠΑ σύμφωνα με την ΑΧΕΠΑ

Αυτοί είναι οι 60 πιο φιλλέληνες Γερουσιαστές των ΗΠΑ σύμφωνα με το ΑΧΕΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις δύο εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου, η ελληνοαμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ, «βαθμολόγησε» τους βουλευτές και τους Γερουσιαστές των ΗΠΑ, ανάλογα με την στάση που τηρούν στα προβλήματα της Ελλάδας και της ομογένειας, καθώς και στα θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Κύπρο κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Κάθε φορά που γίνονται εκλογές στις ΗΠΑ, η ΑΧΕΠΑ δημιουργεί κατάλογο με τις φιλοελληνικές επιδόσεις των μελών του Κογκρέσου, ώστε η ομογένεια να γνωρίζει ποιοι υποψήφιοι έχουν ασχοληθεί με τα θέματά της πριν τα μέλη της προσέλθουν στις κάλπες.

Οι φιλέλληνες των ΗΠΑ, όπως αναρτήθηκαν από την ΑΧΕΠΑ είναι οι ακόλουθοι:

Στην Γερουσία
​​Στην Γερουσία την καλύτερη βαθμολογία, 100%, πέτυχαν ο Δημοκρατικός Robert Menendez, από την Νέα Υερσέη, ο επίσης Δημοκρατικός Benjamin Cardin, από την Πολιτεία Μέρυλαντ και η Ρεπουμπλικανή Olympia Snowe, από την Πολιτεία Μαίην, η οποία αποσύρεται σε λίγες εβδομάδες από την νομοθετική εξουσία, καθώς δεν επιδιώκει επανεκλογή.

Οι γερουσιαστές Σνόου, Μενέντεζ και Κάρντιν ψήφισαν υπέρ όλων των νομοσχεδίων που υποστήριξε η ομογένεια στο Κογκρέσο στην τελευταία διετία, τόσο αυτά που τελικά εγκρίθηκαν όσο και εκείνα τα οποία δεν κατέστη δυνατόν να περάσουν.

​​Πάνω από το 80% των νομοσχεδίων που προώθησε η ομογένεια υπερψήφισαν οι Δημοκρατικοί γερουσιαστές Dianne Feinstein, από την Καλιφόρνια, Jeanne Shaheen, από το Νιού Χάμσιρ, και Sheldon Whitehouse από το Ρόντ Άϊλαντ.

Τουλάχιστον τα μισά των νομοσχεδίων υπέρ της Ελλάδος και της Κύπρου υποστήριξαν οι δύο γερουσιαστές της Πολιτείας Ιλινόις, Richard Durbin, Δημοκρατικός και Mark Kirk, Ρεπουμπλικανός, ο Dan Coats, Ρεπουμπλικανός από την Ινδιάνα, η Barbara Mikulski, Δημοκρατική από την Μέρυλαντ, οι δύο γερουσιαστές της Μασαχουσέτης, John Kerry, Δημοκρατικός και Scott Brown, Ρεπουμπλικανός, ο Κάρλ Λέβιν, Δημοκρατικός από το Μίσιγκαν, ο Thad Cochran, Ρεπουμπλικανός από τον Μισισιπή, ο Frank Lautenberg, Δημοκρατικός από την Νέα Υερσέη, ο Sherrod Brown, Δημοκρατικός από το Οχάϊο, ο Tom Coburn, Ρεπουμπλικανός από την Οκλαχόμα, ο Robert Casey, Δημοκρατικός από την Πενσυλβανία, ο Tim Johnson, Δημοκρατικός από την Νότια Ντακότα, ο John Rockefeller, Δημοκρατικός από την Δυτική Βιρτζίνια και ο Herbert Kohl, Δημοκρατικός από το Γουισκόνσιν.

Στην Βουλή των Αντιπροσώπων
Οι Gus Bilirakis, Ρεπουμπλικανός από την Φλόριντα και Carolyn Maloney, Δημοκρατική από την Νέα Υόρκη, συμπρόεδροι της ομάδας προώθησης Ελληνικών θεμάτων στο Κογκρέσο, πέτυχαν την καλύτερη βαθμολογία, 100%. Υψηλή βαθμολογία πέτυχαν επίσης οι βουλευτές της ίδιας ομάδας: John Sarbanes, Δημοκρατικός από την Μέρυλαντ, Shelley Berkley, Δημοκρατική από την Νεβάδα, Niki Tsongas, Δημοκρατική από την Μασαχουσέτη, Brad Sherman, Δημοκρατικός από την Καλιφόρνια, Edward Royce, Ρεπουμπλικανός.

Επίσης από την Καλιφόρνια, οι Δημοκρατικοί βουλευτές τηου Νιου Τζέρσει, Frank Pallone και Albio Sires, ο Mike Grimm, Ρεπουμπλικανός από την Νέα Υόρκη, και ο Elliot Engle, Δημοκρατικός επίσης από την Νέα Υόρκη. Στην αμέσως επόμενη βαθμίδα με βαθμολογία 95 τοις εκατό, έρχονται η Ileana Ros-Lehtinen, Ρεπουμπλικανή από την Φλόριντα και Πρόεδρος της Βουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, η οποία σε μεγάλο βαθμό αποφασίζει την τύχη των νομοσχεδίων που αφορούν την Ελλάδα και την Κύπρο και ο James McGovern, Δημοκρατικός από την Μασαχουσέτη.

​​Βαθμολογία 50% και πάνω δίνει η ΑΧΕΠΑ και στους εξής φιλέλληνες της Βουλής των Αντιπροσώπων: τους Δημοκρατικούς Anna Eshoo, Jim Costa, Adam Schiff, Howard Berman, Linda Sanchez, Grace Napolitano και Loretta Sanchez, που είναι όλοι από την Καλιφόρνια. Επίσης, οι: Peter Visclosky από την Ινδιάνα, Jesse Jackson από το Ιλινόις, John Tierney, Bill Keating, Michael Capuano και Edward Markey από την Μασαχουσέτη, Robert Andrews και Steven Rothman από την Νέα Υερσέη, Carolyn McCarthy, Nita Lowey, Steve Israel και Gary Ackerman από την Νέα Υόρκη, David Cicilline και James Langevin από το Ρόντ Άϊλαντ, και τους Ρεπουμπλικανούς Alan West και David Rivera από την Φλόριντα, Jeff Fortenberry από την Νεμπράσκα, Rodney Frelinghuysen και Frank LoBiondo από την Νέα Υερσέη και John Duncan από το Τεννεσί.

(Στοιχεία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ