Άννυ Ποδηματά: Οι πολίτες να πειστούν πως οι θυσίες τους πιάνουν τόπο - iefimerida.gr

Άννυ Ποδηματά: Οι πολίτες να πειστούν πως οι θυσίες τους πιάνουν τόπο

Άννυ Ποδηματά: Οι πολίτες να πειστούν πως οι θυσίες τους πιάνουν τόπο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να πειστούν οι πολίτες της Ευρώπης πως οι θυσίες τους πιάνουν τόπο προκειμένου να εφαρμοστούν με συνέπεια οι δεσμεύσεις των χωρών, επεσήμανε η αντιπρόεδρος του ΕΚ, Άννυ Ποδηματά, στην Ολομέλεια του ΕΚ απευθυνόμενη στον προέδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Η συνέπεια στην εφαρμογή των δεσμεύσεων είναι μια αρχή που πρέπει να ισχύει σε εθνικό αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο. Τονίσατε τη σημασία της αναφερόμενοι στην Ελλάδα. Αλλά για να υπάρξει συνέπεια και επιτυχία στην εφαρμογή δεν αρκούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις. Χρειάζεται να πειστούν οι πολίτες ότι οι θυσίες τους πιάνουν τόπο και η Ένωση μπορεί να βοηθήσει αν από τη δική της πλευρά είναι συνεπής στις εξαγγελίες για ανάπτυξη, καταπολέμηση της ανεργίας, σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο, προστασία της κοινωνικής συνοχής. Αυτές οι αρχές δεν μπορούν να ισχύουν κατά περίπτωση, πρέπει να ισχύουν για όλους» τόνισε η κυρία Ποδηματά κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του ΕΚ με θέμα τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 18 -19 Οκτωβρίου.

Στην παρέμβασή της η αντιπρόεδρος του ΕΚ είπε ότι το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιβεβαίωσε ότι «μεσομακροπρόθεσμα υπάρχουν καλές πιθανότητες να κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση, βραχυπρόθεσμα ωστόσο, εκείνο που επείγει είναι η υπέρβαση της κρίσης. Για αυτό χρειαζόμαστε ταχύτητα στις αποφάσεις, με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, με σεβασμό στη δημοκρατία και συνέπεια στην εφαρμογή».

Η κυρία Ποδηματά υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «η συνέπεια στην εφαρμογή των δεσμεύσεων είναι μια αρχή που πρέπει να ισχύει και στο εθνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό επίπεδο» προσθέτοντας απευθυνόμενη στους κυρίους Βαν Ρομπάι και Μπαρόζο: «τονίσατε τη σημασία της συνέπειας στην εφαρμογή αναφερόμενοι στην Ελλάδα αλλά δεν αρκούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για να υπάρξει συνέπεια και επιτυχία στην εφαρμογή. Πρέπει να πειστούν οι πολίτες ότι οι θυσίες τους πιάνουν τόπο, γιατί χωρίς τους πολίτες δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχία στην εφαρμογή. Η Ένωση μπορεί να βοηθήσει αν από τη δική της πλευρά είναι συνεπής στις εξαγγελίες για ανάπτυξη, καταπολέμηση της ανεργίας, σεβασμό στο κοινοτικό κεκτημένο και προστασία της κοινωνικής συνοχής. Δεν μπορεί αυτές οι αρχές να ισχύουν κατά περίπτωση και πάντως δεν μπορεί να μην ισχύουν για τις χώρες που εφαρμόζουν πρόγραμμα προσαρμογής».

Η αντιπρόεδρος του ΕΚ και εισηγήτρια του ΕΚ για την εισαγωγή Φόρου επί των Χρηματοπιστωτικών Συναλλαγών (ΦΧΣ), στην παρέμβασή της χαιρέτισε επίσης την σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να υποβάλει την πρόταση για ενισχυμένη συνεργασία για τη θέσπιση ενός φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών τονίζοντας ότι «είναι ένα από τα λίγα κοινωνικά δίκαια μέτρα που μπορέσαμε να θεσπίσουμε αυτή την περίοδο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ