Ζήγρας: Εχω φυματίωση - Η κατάστασή μου επιδεινώθηκε, βγάλτε με από τη φυλακή - iefimerida.gr

Ζήγρας: Εχω φυματίωση - Η κατάστασή μου επιδεινώθηκε, βγάλτε με από τη φυλακή

Ζήγρας: Εχω φυματίωση - Η κατάστασή μου επιδεινώνθηκε - Πρέπει να αποφυλακιστώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο κατηγορούμενος στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου που αφορά σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος ο ξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας. Στην αίτηση αντικατάστασης της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους επικαλείται σειρά λόγων, με κυρίαρχους αυτούς της υγείας.

Ο κατηγορούμενος ζητά την αποφυλάκισή του επικαλούμενος σοβαρότατη επιδείνωση των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει στις φυλακές καθώς πάσχει από φυματίωση.

«Εγώ πρότεινα στις αρχές να φέρουν τα χρήματα από την Ελβετία»

Επίσης, ο κ. Ζήγρας συνοδεύει την αίτηση αποφυλάκισής του με καταγγελίες ότι οι δικαστικές αρχές δεν αξιοποίησαν την πρότασή του να φέρουν με τη συναίνεσή του, τα χρήματα που έχουν μείνει στην Ελβετία στο όνομά του.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως από το καλοκαίρι ο συνήγορός του ζήτησε να πάει στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία «με κάποιο όργανο της ανάκρισης» και με την έγγραφη συναίνεσή του να πάρουν όσα χρήματα έχουν απομείνει στους λογαριασμούς που διατηρούνται στο όνομά του και, όπως υποστηρίζει, ανοίχθηκαν εν αγνοία του από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ξάδελφος του πρώην υπουργού, οι εισαγγελικές αρχές απέρριψαν την πρόταση αυτή και επέμειναν στη δέσμευση των χρημάτων που έχουν απομείνει στην Ελβετία, με αποτέλεσμα να μην επιστρέψουν ποτέ στο ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, το ποσό ανέρχεται σε 2,2 εκατ. ελβετικά φράγκα, που εντοπίστηκαν στην Ελβετία (Morgan Stanley) σε λογαριασμούς που άνοιξε εν αγνοία του με το διαβατήριό του ο πρώην υπουργός και συνδέονται με την εταιρεία Νulefield.

Πριν λίγο καιρό, πάντως ο άνθρωπος που εμφανίζεται ως εκπρόσωπος της εταιρείας, ο Βασίλειος Κουρτέλης, όταν κλήθηκε στο ανακριτικό γραφείο δήλωσε ότι δεν έχει γνώση για τον επίμαχο λογαριασμό και επίσης ότι αγνοεί πως εκπροσωπεί εταιρεία.

Το επίμαχο ποσό στο οποίο αναφέρεται ο Νίκος Ζήγρας έχει δεσμευτεί από τις ελβετικές αρχές όταν ξέσπασε το σκάνδαλο και ακολούθησε δεσμευτικό αίτημα του ανακριτή κ. Μαλλή στις ελβετικές αρχές οι οποίες οφείλουν να αποδώσουν τα χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο μόνο ύστερα από αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση.

Ο Νίκος Ζήγρας τονίζει προς το δικαστικό συμβούλιο που θα εξετάσει το αίτημά του ότι ήταν ο μόνος που «μίλησε» και ότι μετά την απολογία του πήρε άλλη τροπή η έρευνα και άνοιξε ο δρόμος για συγκατηγορούμενούς του να δώσουν στοιχεία για την υπόθεση.

«Ημουν εκτελεστικό όργανο του Τσοχατζόπουλου»

Επαναλαμβάνει, επίσης, ότι ο ίδιος ήταν εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του προφυλακισμένου εξαδέλφου του και τονίζει ότι «εγώ ούτε συνομιλούσα απευθείας με τους ειδικούς που είχε επιλέξει ο συγκατηγορούμενός μου για να στήσει το δίκτυο εταιρειών και λογαριασμών ούτε ήλεγχα τους λογαριασμούς ή τις εταιρείες που ανοίχτηκαν στο όνομά μου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ