Reuters: Επιστρέφουν οι επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς μειώνεται ο φόβος για Grexit - iefimerida.gr

Reuters: Επιστρέφουν οι επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς μειώνεται ο φόβος για Grexit

Reuters: Επιστρέφουν οι επενδύσεις στην Ελλάδα καθώς μειώνεται ο φόβος για Grexi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το γεγονός ότι σταδιακά και καθώς αρχίζουν να αμβλύνονται οι ανησυχίες για έξοδο της χώρας από το ευρώ, «επιστρέφουν» στην Ελλάδα και χρήματα που το προηγούμενο διάστημα Ελληνες είχαν βγάλει στο εξωτερικό, επισημαίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Συγκεκριμένα το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει πως Ελληνες που είχαν σπεύσει να βγάλουν τα χρήματά τους εκτός Ελλάδας, καθώς η οικονομία της χώρας κατέρρεε, εκδηλώνουν, τώρα, ενδιαφέρον για αγορά μετοχών και ακίνητης περιουσίας, με κίνητρο τις χαμηλές τιμές και την πεποίθηση ότι η χώρα θα παραμείνει τελικά στην Ευρωζώνη».

Σύμφωνα με το Reuters, όπως σημειώνουν επενδυτές και παράγοντες από την αγορά των ακινήτων, από το καλοκαίρι, το ενδιαφέρον έχει σημειώσει άλμα», καθώς και ότι «υπάρχουν δειλά σημάδια ότι η οικονομική έξοδος επιβραδύνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής τράπεζας αλλά και με βάση την ροή των στοιχείων από τη χρηματιστηριακή αγορά και τις επενδύσεις».

Επίσης, το πρακτορείο ειδήσεων τονίζει πως το προηγούμενο διάστημα οι ανησυχίες για την επιστροφή στη δραχμή απέτρεπαν τους επενδυτές να πραγματοποιήσουν αγορές στην Ελλάδα, σημειώνοντας, ότι, ωστόσο, η κυβέρνηση συνασπισμού του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που ανέλαβε τα ηνία της χώρας τον Ιούνιο έχει κάνει μια θετική πρώτη εντύπωση σε ορισμένους επενδυτές καθώς δεσμεύτηκε να πράξει ό,τι χρειάζεται, προκειμένου να διατηρήσει τη ροή των χρημάτων της βοήθειας, γεγονός που άμβλυνε το φόβο για χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

Τέλος, το Reuters σημειώνει πως πλέον υπάρχουν ενδείξεις για το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί αλλάζουν τη στάση τους προς την Ελλάδα και γίνονται μαζί της πιο διαλλακτικοί. Μάλιστα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, τονίζοντας ότι αυτό ειδικά καθιστά την έξοδο της χώρας από το ευρώ ακόμη πιο δύσκολη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ