Γερμανοί επενδυτές κάνουν αγωγή στο ελληνικό δημόσιο για το κούρεμα των ομολόγων - iefimerida.gr

Γερμανοί επενδυτές κάνουν αγωγή στο ελληνικό δημόσιο για το κούρεμα των ομολόγων

Γερμανοί επενδυτές κάνουν αγωγή στο ελληνικό δημόσιο για το κούρεμα των ομολόγων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγωγή στο ελληνικό δημόσιο άσκησαν Γερμανοί ομολογιούχοι οι οποίοι ζητούν να αποπληρωθούν τα ομόλογα που κατείχαν και «κουρεύτηκαν».

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα της εφημερίδας «Kieler Nachrichten» και του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος της Γερμανικής Ένωσης Προστασίας Επενδυτών Αξιογράφων (DSW) τόνισε πως θα γίνουν και άλλες αγωγές τις επόμενες εβδομάδες στα γερμανικά δικαστήρια, ενώ επενδυτές προερχόμενοι από μικρότερες πόλεις της Γερμανίας θα προχωρήσουν στην κατάθεση συλλογικής αγωγής.

Ήδη από τον Μάρτιο η DSW είχε συστήσει σχετική ομάδα εργασίας μέσω της οποίας εκπροσωπούνταν περίπου 4000 επενδυτές με περιουσία έως και 170 εκατ. ευρώ οι οποίοι έχασαν σχεδόν το 80% των επενδύσεων που είχαν κάνει μετά την αναδιάρθρωση που υπ'εστη το ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της DSW, πρόκειται για επενδύσεις ύψους, κατά μέσο όρο, 25.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ