Μεταβιβάζουν τα ακίνητα στο Ελληνικό για να προχωρήσει η πώληση - iefimerida.gr

Μεταβιβάζουν τα ακίνητα στο Ελληνικό για να προχωρήσει η πώληση

Μεταβιβάζουν τα ακίνητα στο Ελληνικό για να προχωρήσει η πώληση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τελική φάση μπαίνει το σχέδιο αξιοποίησης του Ελληνικού, καθώς μεταβιβάζεται η κυριότητα τριών ακινήτων που βρίσκονται εντός του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η κυριότητα των ακινήτων μεταβιβάζεται με ειδικές τροπολογίες που κατατέθηκαν την Παρασκευή στον εφαρμοστικό νόμο προκειμένου να ενισχυθεί η δυνατότητα του Ελληνικού Δημοσίου να εκμεταλλευτεί το τεράστιο φιλέτο στον μητροπολιτικό χώρο των Αθηνών.

Τα τρία ακίνητα σήμερα ανήκουν κατά κυριότητα σε:

  •  ΕΟΤ: έκταση περίπου 170 στρεμμάτων, επί της οποίας έχει ανεγερθεί και το κτιριακό συγκρότημα του Ανατολικού Αεροσταθμού, συνολικής επιφάνειας 36.500 τ. μ. σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Eero Saarinen.
  • ΕΛΤΑ: κτίριο 145 τ. μ. το οποίο βρίσκεται στο ισόγειο κτιρίου του πρώην Δυτικού Αερολιμένα.
  • Πρώην Νομαρχία Αθηνών (νυν Περιφέρεια Αττικής) : κτίριο 40.419 τ. μ.

Σημειώνεται ότι το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) έχει ήδη ξεκινήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικό Α. Ε.

Σχετικά με τα ακίνητα ιδιοκτησίας ΕΛΤΑ και ΕΟΤ έχουν εκλείψει οι λόγοι για τους οποίους είχαν παραχωρηθεί καθώς δεν χρησιμοποιούνται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ