To Botox καταπολεμά την αλλεργική ρινίτιδα και την κατάθλιψη σύμφωνα με έρευνες - iefimerida.gr

To Botox καταπολεμά την αλλεργική ρινίτιδα και την κατάθλιψη σύμφωνα με έρευνες

To Botox καταπολεμά την αλλεργική ρινίτιδα και την κατάθλιψη σύμφωνα με έρευνες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο καινούριες μελέτες των τελευταίων χρόνων δείχνουν ότι τα Botox συμβάλλουν όχι μόνο στη λείανση των ρυτίδων, και στην καταπολέμηση της ακμής, αλλά σταματούν την αλλεργική ρινίτιδα και συμβάλουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης.

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, όπως αναφέρει το Queen.gr, ένα είδος Botox θα μπορούσε να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας για τρεις μήνες περίπου.

Mία ακόμη έρευνα ωστόσο δίνει άλλη μία ευεργετική δράση των ενέσεων αυτών. Συγκεκριμένα, ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, διαπίστωσαν ότι οι ενέσεις που γεμίζουν τις ρυτίδες και κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται πιο ξεκούραστο και πιο χαρούμενο, στην πραγματικότητα κάνουν και το ίδιο το άτομο που το κοιτάει χαρούμενο.

Οι ειδικοί μελέτησαν 25 άτομα - εκ των οποίων τα 12 είχαν κάνει ενέσεις Botox στο μέτωπο, ενώ οι υπόλοιποι είχαν κάνει απλά περιποιήσεις ομορφιάς.

Όλοι οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο διάθεσης τουλάχιστον δύο εβδομάδες αργότερα.

Οι ασθενείς που έλαβαν θεραπεία Botox βρέθηκαν να έχουν σημαντικά λιγότερο κατάθλιψη, άγχος και ευερεθιστότητα από εκείνους που δεν το έκαναν.

«Έτσι, αυτό το αποτέλεσμα είναι πιο πιθανόν να οφείλεται στις επιδράσεις του Botox ειδικά.» υποστηρίζουν οι ψυχολόγοι.

Παρουσιάζοντας την έρευνα στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Ψυχολογικής Εταιρείας στο Μπράιτον, ο επικεφαλής της μελέτης Δρ Μάικλ Λιούις δήλωσε: «Αυτή η έρευνα μπορεί να βοηθήσει την ανάπτυξη μιας νέας θεραπείας για ασθένειες κατάθλιψη. Αλλά, όπως η αισθητική επίδραση του Botox είναι προσωρινή, έτσι θα είναι η συναισθηματική επίδραση. Καθώς η επίδραση του Botox εξασθενεί, τη διάθεση ενός ατόμου είναι πιθανό να επιστρέψει στα προηγούμενα επίπεδα»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ