ΣΥΡΙΖΑ: H λογοκρισία του gay φιλιού μας γυρίζει στο Μεσαίωνα - iefimerida.gr

ΣΥΡΙΖΑ: H λογοκρισία του gay φιλιού μας γυρίζει στο Μεσαίωνα

ΣΥΡΙΖΑ: H λογοκρισία του gay φιλιού μας γυρίζει στο Μεσαίωνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «κόψιμο» της σκηνής με το gay φιλί στη σειρά «Downton Abbey» που προβάλλει η ΝΕΤ, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για περιστατικό λογοκρισίας, σκοταδισμού και ομοφοβίας.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή που εξέδωσε η Κουμουνδούρου, μετά τους «χρυσαυγίτικους τραμπουκισμούς στο Corpus Christi», χτες βράδυ σημειώθηκε άλλο ένα νέο «περιστατικό λογοκρισίας, σκοταδισμού και ομοφοβίας».

«Όσο και αν φαίνεται απίστευτο για μια δημοκρατική χώρα του 21ου αιώνα, οι ιθύνοντες της ΝΕΤ λογόκριναν τη σκηνή ενός φιλιού μεταξύ ανδρών από το σίριαλ ''Downton Abbey''», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, η Κουμουνδούρου τονίζει ότι το περιστατικό στη ΝΕΤ έχει μεγαλύτερη πολιτική βαρύτητα γιατί «η λογοκρισία αυτή τη φορά διαπράχθηκε από κρατικούς λειτουργούς».

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ΕΡΤ για το περιστατικό, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως αυτή συνιστά πρόκληση, «καθώς ομολογεί ότι ήταν αυτή που έδωσε την εντολή της λογοκρισίας χωρίς να επιχειρεί καν να απολογηθεί».

Καταλήγοντας η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «μεσαιωνικού χαρακτήρα επιτροπές λογοκρισίας» που δεν έχουν θέση στον 21ο αιώνα, τονίζοντας, παράλληλα, είναι πια ώρα «τόσο η οργανωμένη πολιτεία, όσο και η ίδια η κοινωνία να θέσουν τέλος στις διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου και να θεσπίσουν την πραγματική ισότητα για όλους τους πολίτες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ