Αλέξης Τσίπρας: Εμείς θα επιβάλλουμε σύντομα τις εκλογές - iefimerida.gr

Αλέξης Τσίπρας: Εμείς θα επιβάλλουμε σύντομα τις εκλογές

Αλέξης Τσίπρας: Εμείς θα επιβάλλουμε σύντομα τις εκλογές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον δικό του «ανένδοτο» αγώνα ξεκινάει σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με περιοδείες σε όλη τη χώρα -με πρώτη στάση στα Ιωάννινα- καλώντας ταυτόχρονα τον ελληνικό λαό «σε πολιτική ανυπακοή, όπως ορίζει το Σύνταγμα.»

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινό» επισήμανε ότι στόχος του κόμματός του θα είναι «να ακυρωθούν με κάθε τρόπο τα επαχθή μέτρα και να πάει η χώρα σε εκλογές».

Εκλογές, είπε χαρακτηριστικά, θα ζητήσουμε όταν θα μπορούμε να τις επιβάλλουμε και αυτό θα συμβεί σύντομα.

Εμείς, επισήμανε, έχουμε σχέδιο. «Και στόχο να σταματήσουμε την καταστροφή της χώρας, τη λιτότητα και τα Μνημόνια. Και σε αυτό έχουμε τη συμπαράσταση του Ελληνικού λαού, στη συνείδηση του οποίου ωριμάζει η ιδέα ότι πρέπει να πάει το ρίσκο για να αλαλάξουν τα πράγματα.» «Ο ελληνικός λαός»,είπε, «δεν ζητάει Χάρι Πότερ. Ζητάει στοιχειώδη προστασία για να αλλάξουν τα πράγματα, να σταματήσει ο κατήφορος».

Σύμφωνα, μάλιστα, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του προετοιμάζεται συστηματικά, αξιοποιώντας το χρόνο.

Χαρακτηρίζοντας «ωραίο παραμύθι με ενδιαφέροντα δράκο» το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ, ο κ. Τσίπρας σημείωσε «δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ γιατί θα καταστραφούμε. Αυτό που φωνάζουμε ότι δεν μπορεί να φύγει μια χώρα από το ευρώ. Υφίσταται θέμα ευρώ σε σχέση με το αν θα διατηρηθεί ως νόμισμα και όχι αν η Ελλάδα θα είναι μέσα”.

Απαντώντας δε σε όσους υποστηρίζουν ότι ο ίδιος προσωπικά δεν έχει την εμπειρία για να ηγηθεί αυτής προσπάθειας για τη χώρα, είπε: «Δεν έχω την ίδια εμπειρία με όσους μας έφτασαν σε αυτό το σημείο. Εχω όμως άλλα πλεονεκτήματα, Είμαι καθαρός και έντιμος. Δεν είμαι ούτε στις λίστες της Siemens, ούτε στα μπλοκάκια του κ. Χριστοφοράκου. Και όταν καθίσω απέναντι στην κυρία Μέρκελ, αυτό θα το γνωρίζει»

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά όσων «επί πολλούς μήνες έκρυβαν τη λίστα Λαγκάρντ» επισημαίνοντας ότι μέσα σε αυτή αλλά και στις άλλες λίστες πολλών χιλιάδων ατόμων που έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό είναι προφανώς άνθρωποι που επί χρόνια χρηματοδοτούσαν το πολιτικό σύστημα.

Εμείς θα τους φορολογήσουμε, θα δημεύσουμε περιουσίες, είπε και συμπλήρωσε: «Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν γιατί δεν έχουμε δεσμεύσεις από κανέναν. Ούτε από επιχειρηματίες ούτε από ιδιοκτήτες media που πιθανώς υπάρχουν σε αυτές τις λίστες και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη τρομοκρατώντας τον κόσμο.»

Τέλος, σημείωσε ότι «για μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υπάρχει Μνημόνιο. Θα καταργηθεί στη Βουλή έτσι όπως ψηφίστηκε. Και αυτή θα είναι η προϋπόθεση για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τη δανειακή σύμβαση.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ