Σουλτς: Η Μέρκελ έπρεπε να είχε επισκεφθεί την Αθήνα νωρίτερα - iefimerida.gr

Σουλτς: Η Μέρκελ έπρεπε να είχε επισκεφθεί την Αθήνα νωρίτερα

Σουλτς: Η Μέρκελ έπρεπε να είχε επισκεφθεί την Αθήνα νωρίτερα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη ότι η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ άργησε να επισκεφθεί την Αθήνα, διατύπωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσε» ο κ. Σουλτς επεσήμανε πως η επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου έγινε με «καθυστέρηση», τονίζοντας πως «θα ήταν ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, εάν η επίσκεψη αυτή είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα».

Στην ίδια συνέντευξη, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητά να υπάρξουν αναπτυξιακά μέτρα, από το μεγάλο προϋπολογισμό της Ε.Ε., ακριβώς τώρα και για εκείνες τις χώρες στις οποίες είναι ιδιαίτερα υψηλή η ανεργία των νέων, όπως στην Ελλάδα.

Μια σκόπιμη πρωτοβουλία θα μπορούσε, κατά την άποψή του, να είναι «μικροδάνεια» για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες θα ήταν δυνατόν να επενδύσουν άμεσα και τοπικά σε διάφορα προγράμματα και ειδικότερα στην Ελλάδα («όπου η οικονομία έχει καταρρεύσει με τα επανειλημμένα προγράμματα λιτότητας»). Πρέπει να προωθηθούν, επιτέλους, τέτοια μέτρα, είπε.

Επίσης, σε άλλη συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», ο κ.Σουλτς καταγγέλει πως αποτελεί «ντροπή» να αναγκάζονται οι νέοι άνθρωποι από μερικές χώρες - μέλη της Ε.Ε., να μεταναστεύουν, επειδή δεν έχουν πλέον καμιά προοπτική σε αυτές και αυτό τη στιγμή που η Ευρώπη είναι η πλουσιότερη ήπειρος στη γη.«Για το λόγο αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να ληφθούν μέσα σε ταχύτατο χρόνο, μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων», προσθέτει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ