Οι σύγχρονοι νεοναζί δεν ξεχωρίζουν από το πλήθος αλλά παραμένουν επικίνδυνοι - iefimerida.gr

Οι σύγχρονοι νεοναζί δεν ξεχωρίζουν από το πλήθος αλλά παραμένουν επικίνδυνοι

Οι σύγχρονοι νεοναζί δεν ξεχωρίζουν από το πλήθος αλλά παραμένουν επικίνδυνοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοένα και εντείνεται η ανησυχία στην Γερμανία αλλά και γενικότερα σε όλη την Ευρώπη για την άνοδο της ρατσιστικής εξτρεμιστικής Ακροδεξίας και του νεοναζισμού. Χαρακτηριστικό της εποχής μας είναι πως οι άνθρωποι αυτοί δεν ξεχωρίζουν με το ντύσιμο και την εμφάνισή τους.

Τέλος τα ξυρισμένα κεφάλια, οι μεγάλες μπότες, τα τατουάζ και τα δερμάτινα ρούχα. Οι σύγχρονοι νεοναζί ντύνονται με την τελευταία λέξη της μόδας, χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και περνάνε απαρατήρητοι.

Οι αρχές στην Γερμανία, μια χώρα όπου ο Εθνικοσοσιαλισμός είναι εκτός νόμου, ανησυχούν. Μπορεί να θέτουν κάθε τόσο εκτός νόμου μικρά νεοναζιστικά κόμματα ή να εξαρθρώνουν νεοναζιστικές συμμορίες όμως πλέον υπάρχει έκδηλη ανησυχία καθώς γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να εντοπιστούν τα άτομα αυτής της ιδεολογίας.

Οι σύγχρονοι Γερμανοί νεοναζί μιλούν αγγλικά (ταμπού σε αυτούς μεγαλύτερης ηλικίας) και χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βρίσκουν ομοϊδεάτες τους.

Όλη η χώρα κλονίστηκε πέρυσι από την εξάρθρωση νεοναζιστικής συμμορίας η οποία ευθυνόταν για τους θανάτους οχτώ Τούρκων και ενός Έλληνα μετανάστη. Οι νεότεροι νεοναζί δεν έχουν κανένα πρόβλημα να πάνε για φαγητό σε μαγαζί με κεμπάπ ή ανατολίτικο, ωστόσο ύστερα θα περιμένουν τους ιδιοκτήτες να τους πλακώσουν στο ξύλο.

«Προετοιμάζουν τις επιθέσεις τους μεθοδικά εναντίον όσων αντιτίθενται στις ριζοσπαστικές απόψεις τους», λέει ανωνύμως, επειδή φοβάται αντίποινα, ένας πρώην νεοναζιστής από την ανατολική Γερμανία. Οι περισσότεροι δεν εργάζονται. Ζουν με επιδόματα από το δημοκρατικό κράτος πρόνοιας που θέλουν να καταλύσουν. «Μπορούν επίσης να εξασφαλίζουν όπλα και ό,τι άλλο θέλουν, μέσω συνδέσμων σε άλλες χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Ελβετία», είπε ο 25χρονος πρώην νεοναζιστής, στο Reuters.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ