Μπλε και πράσινο μέλι στη Γαλλία από μέλισσες που τρώνε... καραμέλες! [εικόνες] - iefimerida.gr

Μπλε και πράσινο μέλι στη Γαλλία από μέλισσες που τρώνε... καραμέλες! [εικόνες]

Μπλε και πράσινο μέλι παράγουν μέλισσες στη Γαλλία που τρέφονται με... καραμέλες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι μελισσοκόμοι της βορειοανατολικής Γαλλίας βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση όταν τις μέλισσες από τις κυψέλες τους άρχισαν να παράγουν μέλι σε αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, το οποίο δεν μπορούσε να πουληθεί γιατί δεν πληρούσε τα πρότυπα της Γαλλικής παραγωγή μελιού: Δεν λήφθηκε από το νέκταρ των φυτών και αποκλίνει αισθητά από το πρότυπο χρώμα του μελιού (σχεδόν άχρωμο έως καφέ σκούρο).

Αυτό ήταν πολύ άσχημα νέα για μια περιοχή που παράγει χιλιάδες τόνους μέλι το χρόνο και έχει ήδη να αντιμετωπίσει ένα υψηλό ποσοστό θνησιμότητας των μελισσών και τη χαμηλή παραγωγή μελιού που ακολουθεί κάθε βαρύ χειμώνα.

Ωστόσο, μια έρευνα από τους μελισσοκόμους στην πόλη του Ριμπωβίλ αποκάλυψε την αιτία του προβλήματος: Αντί να συλλέγουν νέκταρ από τα λουλούδια, οι μέλισσες της περιοχής τρέφονται με υπολείμματα από καραμέλες m&m's, τα οποία κατασκευάζονται σε ένα εργοστάσιο περίπου 4 χιλιόμετρα μακριά.

Τα απόβλητα της μονάδας επεξεργασίας αποτελούσαν τροφή για τις μέλισσες κι έτσι οι μελισσοκόμοι ζήτησαν από τους αρμόδιους του εργοστασίου να καλύπτουν τα δοχεία με τα απόβλητά τους και περιμένουν η επόμενη παραγωγή μελιού να είναι πιο φυσιολογική.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν το παράξενο μέλι που έβγαλαν οι λιχούδες μέλισσες:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ