Αλλάζει το... πρόσωπο του Πανεπιστημίου Αθηνών -Τα προβλήματά του; - iefimerida.gr

Αλλάζει το... πρόσωπο του Πανεπιστημίου Αθηνών -Τα προβλήματά του;

Αλλάζει το έμβλημα του Πανεπιστημίου Αθηνών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το προφίλ της θεάς Αθηνάς, που ήταν το έμβλημα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για πάνω από 30 χρόνια, αλλάζει αφού όπως διαπιστώθηκε στην αρχή του έτους, δεν είναι το αρχικό έμβλημα που καθιερώθηκε με την ίδρυση του ιδρύματος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, στελέχη του ιδρύματος, διαπίστωσαν τον περασμένο Ιανουάριο ότι το έμβλημα που χρησιμοποιούσε το Πανεπιστήμιο από τα τέλη της δεκαετίας του '80 δεν είναι το πρώτο έμβλημα του Πανεπιστημίου, το οποίο είχε ως πρότυπο την Αθηνά του Ασπασίου η οποία εικονίζεται σε ερυθρό δακτυλιόλιθο και ήταν βασισμένη στη μορφή της Αθηνάς του Παρθενώνα.

Όταν διαπιστώθηκε αυτή η αναντιστοιχία, οι αρμόδιοι του ιδρύματος, αποφάσισαν να ξανασχεδιαστεί με βάση το αρχικό του πρότυπο, χωρίς επιβάρυνση για το ίδρυμα αφού το χάραξε δωρεάν ο διακεκριμένος χαράκτης Τακης Κατσουλίδης.

Το νέο έμβλημα θα παρουσιαστεί σε σχετική εκδήλωση την ερχόμενη Τρίτη στις 120 το πρωΐ στο κτίριο Κωστής Παλαμάς (Ακαδημίας & Σίνα), ενώ στο χώρο θα φιλοξενείται έκθεση με εκθέματα από την ιστορία του Πανεπιστημίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ