Όλα τα φώτα στις ΗΠΑ τώρα στο ντιμπέιτ Ράιαν - Μπάιντεν

Σε «αναμμένα κάρβουνα» είναι τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικανοί ενόψει του ντιμπέιτ των υποψηφίων αντιπροέδρων, Τζο Μπάιντεν και Πολ Ράιαν.

Η αναμέτρηση θα γίνει την Πέμπτη το βράδυ και είναι ίσως η πιο σημαντική αναμέτρηση ντιμπέιτ των τελευταίων ετών, καθώς τις προηγούμενες φορές το γεγονός θεωρείτο ήσσονος σημασίας.

Το ντιμπέιτ θα γίνει στην μικρή πόλη Ντάνβιλ, στις 4:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας στο Centre College.

Το γεγονός έχει αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ειδικότερα μετά την «ήττα» του Μπαράκ Ομπάμα στην αντίστοιχη αναμέτρηση με τον Μιτ Ρόμνεϊ. Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες ο Μορμόνος πολιτικός εμφανίζεται μπροστά στις δημοσκοπήσεις με τον ιστότοπο RealClearPolitics να του δίνει προβάδισμα στον Μιτ Ρόμνεϊ, με ποσοστό 48% έναντι 47,3% του Μπαράκ Ομπάμα.

Το ντιμπέιτ, διάρκειας 90 λεπτών, το οποίο θα συντονίζει η δημοσιογράφος Μάρθα Ράντατζ του ABC News θα το παρακολουθήσουν ο Ομπάμα από τη Φλόριντα και ο Ρόμνεϊ από τη Βόρεια Καρολίνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν ανησυχεί για τον Μπάιντεν. «Ο Τζο πρέπει απλώς να είναι ο εαυτός του. Ο Ράιαν είναι ένας έξυπνος και εμπνευσμένος ομιλητής. Αλλά οι ιδέες του είναι λανθασμένες και ο Τζο το ξέρει αυτό», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ