Τέσσερις συνήθειες που νομίζεις ότι είναι υγιεινές αλλά πλανάσαι - iefimerida.gr

Τέσσερις συνήθειες που νομίζεις ότι είναι υγιεινές αλλά πλανάσαι

Τέσσερις συνήθειες που νομίζεις ότι είναι υγιεινές αλλά πλανάσαι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλές φορές στην προσπάθειά μας να προσέξουμε τον οργανισμό μας και το σώμα μας, κάνουμε λάθη και εντάσσουμε στην καθημερινότητά μας κάποιες ρουτίνες, οι οποίες όμως δεν είναι όσο αθώες νομίζουμε.

1. Υπερβολική χρήση αντισηπτικού
Μετά τον ιό της γρίπης H1N1 έγινε μόδα και πολύς κόσμος κυκλοφορεί με ένα μπουκαλάκι στην τσάντα, το οποίο χρησιμοποιεί όπου σταθεί κι όπου βρεθεί. Η χρήση του αντισηπτικού όμως ενδείκνυται μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις, π.χ. επίσκεψη στο νοσοκομείο, γιατί κάνει τον οργανισμό σου μακροπρόθεσμα λιγότερο ανθεκτικό απέναντι στα βακτήρια.

2. Τρως ένα γεύμα την ημέρα
Μπορεί να νομίζεις ότι έτσι γλιτώνεις θερμίδες και αποτοξινώνεις τον οργανισμό σου, αλλά κάνεις λάθος. Αν δεν τρως συχνά και μικρά γεύματα, όχι μόνο χαλάς το μεταβολισμό σου, αλλά είναι μαθηματικά βέβαιο ότι αν τραφείς μόνο όταν σε έχει «γονατίσει» η πείνα, θα φας ότι βρεις μπροστά σου και θα πάρεις μαζεμένες όλες τις θερμίδες που προσπαθούσες να αποφύγεις.

3. Βουρτσίζεις τα δόντια μετά από κάθε γεύμα
Καλό το βούρτσισμα των δοντιών, αλλά όπως όλα, θέλει κι αυτό ένα μέτρο, γιατί ο υπερβάλλων ζήλος καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών.

4. Πίνεις αποκλειστικά εμφιαλωμένο νερό
Μπορεί έτσι να προστατεύεις τα νεφρά σου από τη συσσώρευση αλάτων, όμως τα περισσότερα εμφιαλωμένα νερά δεν περιέχουν φθόριο, το οποίο χρειάζεσαι για να προστατέψεις τα δόντια σου και γενικότερα να βελτιώσεις τη στοματική σου υγιεινή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ