Η Μέρκελ τη μια μέρα ασχολείται με το ελληνικό χρέος και την άλλη με την... περιτομή - iefimerida.gr

Η Μέρκελ τη μια μέρα ασχολείται με το ελληνικό χρέος και την άλλη με την... περιτομή

Η Μέρκελ τη μια μέρα ασχολείται με το ελληνικό χρέος και την άλλη με την... περι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί χθες η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ να αφιέρωσε ολόκληρη την ημέρα της στο... ελληνικό ζήτημα, πραγματοποιώντας και μια επίσκεψη-εξπρές στην Αθήνα, ωστόσο η θεματολογία με την οποία ασχολήθηκε σήμερα ήταν τελείως διαφορετική, αφού το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο συζήτησε για την περιτομή.

Συγκεκριμένα την Τετάρτη το υπουργικό συμβούλιο της γερμανικής κυβέρνησης ενέκρινε ένα νομοσχέδιο με το οποίο προστατεύεται το δικαίωμα της περιτομής στα μικρά αγόρια, απόφαση που αναμένεται να δώσει τέλος σε μήνες νομικής αβεβαιότητας μετά την απόφαση δικαστηρίου της χώρας που απαγόρευε την πρακτική αυτή.

Δικαστήριο της Κολωνίας είχε αποφασίσει τον Ιούνιο ότι η περιτομή αποτελεί «σωματική βλάβη», γεγονός που προκάλεσε συζήτηση σε εθνικό επίπεδο για τις θρησκευτικές ελευθερίες γενικά, αλλά και συγκεκριμένα για την πρακτική αυτή.

Από την πλευρά της η γερμανική κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να υιοθετήσει νέο νόμο μέχρι το φθινόπωρο που θα διασφάλιζε το δικαίωμα των γονιών να κάνουν περιτομή στους γιους τους.

«Είχαμε πάντα την πρόθεση να ανατρέψουμε αυτή την απόφαση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

Για να ισχύσει ο νόμος πρέπει πρώτα να επικυρωθεί από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Σύμφωνα πάντως με το νομοσχέδιο η περιτομή θα πρέπει να γίνεται αφού χορηγηθεί το πιο αποτελεσματικό παυσίπονο και με την προϋπόθεση ότι οι γονείς θα έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη φύση της επέμβασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ