O Β. Χ. είναι το νέο πρόσωπο που αναζητά ο ανακριτής για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου - iefimerida.gr

O Β. Χ. είναι το νέο πρόσωπο που αναζητά ο ανακριτής για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου

Ενα νέο πρόσωπο αναζητά ο ανακριτής για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την απολογία του πρώην γενικού γραμματέα εξοπλισμών Γιάννη Σμπώκου, ο ανακριτής αναζητά πλέον ένα νέο πρόσωπο. Ο πρώην συνεργάτης του Ακη Τσοχατζόπουλου μίλησε για ένα συγκεκριμένο πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται ο Ακης Τσοχατζόπουλος στις ιδιόχειρες σημειώσεις του και μάλιστα το συνδέει με τη διακίνηση μεγάλων ποσών.

Χαρακτηριστικό είναι ένα απόσπασμα των σημειώσεων του πρώην υπουργού όπου γράφει για πιεστική επιστροφή του ποσού των 10 εκατ. ευρώ που είχε παραλάβει ο Σμπώκος από το συγκεκριμένο πρόσωπο τον Φεβρουάριο του 2003:

«Απαιτητική, σήμερα τώρα πλέον πιεστική, η επιστροφή από το Σμπώκο του πακέτου των 10 εκατ. ευρώ που παρέλαβε ο ίδιος προσωπικά από τον Β. Χ στο σπίτι του το Φεβρουάριο του 2003 όπου είχε κληθεί με υπόδειξη μου. Ανέλαβε απέναντί μας -εμένα και τον Β. Χ- την ευθύνη ασφαλούς διακίνησης για μένα της παραπάνω σχετικής αποστολής. Η επιστροφή μπορεί να γίνει με τον ίδιο τρόπο που έγινε η παραλαβή της αποστολής τότε το 2003 από τον Σμπώκο με πρόσκληση για επίσκεψη... με εμβάσματα από εξωχώριες... εκ των πολλών που με την ύπαρξή τους εδώ και χρόνια στηρίζουν τον κεντρικό τροφοδότη λογαριασμό, όπως REAL LTD».

Σύμφωνα με το αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων όταν ο ανακριτής ρώτησε τον Γιάννη Σμπώκο για το συγκεκριμένο πρόσωπο, απάντησε ότι το γνωρίζει και πως πρόκειται για στέλεχος σε πολύ μεγάλο και γνωστό όμιλο, ότι τον είχε δει στο πλαίσιο εκδηλώσεων και ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει καμία επαφή μαζί του.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά στον ανακριτή οποιαδήποτε παράνομη δοσοληψία του στο πλαίσιο υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων ενώ κατήγγειλε απειλές κατά της ζωής του.

Ο πρώην γραμματέας εξοπλισμών υποστήριξε ότι η κωδικοποιημένη αναφορά BOSKO στις χειρόγραφες σημειώσεις του άλλοτε πολιτικού προϊσταμένου του δεν αφορά τον ίδιο αλλά κάποιο άλλο πρόσωπο ενώ απέδωσε τα επίμαχα χειρόγραφα στην «μη ήρεμη ψυχολογική κατάσταση» του Τσοχατζόπουλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ